
Inviterer til tradisjonsbakst hele sommeren
Denne sommeren kan besøkende på Søgne gamle prestegård glede seg over duften av nystekt bakst som sprer seg over tunet – hver onsdag fra 2. juli til 23. juli.
Allerede i morgen, onsdag 9. juli kan besøkende oppleve at Beth Repstad og Arnfinn Håverstad sørger for rykende ferskt brød og søtbakst, laget etter gode, gamle oppskrifter.
Med seg har de barnebarna, og sammen viderefører de matkultur og tradisjoner i praksis.
Beth Repstad er en av kystkvinnene bak boka Bestemors fotspor, mens Arnfinn Håverstad har bidratt som fotograf. Begge har et sterkt engasjement for tradisjonsmat, formidling og bruk av kortreiste råvarer.
– Salget starter kl. 12.00 og varer så lenge det finnes bakst igjen. Så her gjelder det å være tidlig ute, oppfordrer Anne-Mette Torgersen, arenautvikler i Kristiansand kommune.

Holder på til 23. juli
Hver onsdag, til og med 23. juli vi duften av nystekte brød kombineres med gode minner og tradisjoner. Også den 20. juli vil baksteovnen holdes varm, når det inviteres til Barnas kultursøndag.

Da står Kleivset Tradisjonskjøkken for pizzabaking sammen med barna, og det blir servert pizza med en lokal vri i Bygdemuseet.
– Med nystekt bakst, duftende brød og ekte sommerstemning ønsker arrangørene alle velkommen til Prestegården i sommer. Et sted der barna blir i sentrum gjennom hele sommeren, avslutter Torgersen.