- Senere vil det være naturlig for politiet å se på om de seks brannene i distriktet har noen sammenheng, sier etterforskningsleder Jahn Ove Thorsen (innfelt) i Agder politidistrikt til NRK fredag. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Naturlig å se tilbake på andre branner

  Nicolai Prebensen
  09. nov. 2019
  16:02
Fredag morgen ble en kvinne (31) og en mann (35) pågrepet i Farsund, mistenkt for å ha satt fyr på Musikkens Hus i byen natt til fredag. I følge NRK er de to dømt for en rekke branner på Sørlandet og de er også dømt til å betale 12,9 millioner kroner i erstatning etter brannene, i tillegg til soning på rundt to år. De to slapp nylig ut fra fengselet.

Forrige helg, brant det i to ubebodde hus på Lunde og på Langenes og siden lørdag 26. oktober har det brent i fire andre ubebodde hus på Sørlandet. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi er kjent med at det er flere uoppklarte branner i vårt distrikt i det siste og for oss vil det være naturlig å se nærmere på om brannene har en sammenheng, sier etterforskningsleder Jahn Ove Thorsen i Agder politidistrikt til NRK Sørlandet.

To branner
Det var fredag og lørdag kveld forrige helg at det oppstod brann i to ubebodde boliger i Søgne. Fredag kveld klokken 20.22 rykket mannskaper fra KBR Søgne og Songdalen ut til den gamle presteboligen på Lunde etter at en UP-patrulje hadde sett at det brant i boligen. Brannen ble raskt slukket.

Lørdag kveld klokken 18.47 brant det igjen i en ubebodd bolig, denne gangen i Kossevigheia på Langenes. Dette huset var overtent da KBR Søgne og Songdalens mannskaper kom frem til stedet. Huset ble totalskadet i brannen.

Tips
Mandag sa fungerende lensmann ved Søgne og Songdalen lensmannskontor Harald Hollerud (bildet), at politiet ønsker tips i saken og han ber også foreldre snakke med sine barn om saken i tilfelle noen har hørt eller sette noe disse to kveldene.

- Det er det kun pågripelse i brannen i Farsund. I de fem andre brannene er det ikke pågrepet noen personer, skriver NRK.

Lørdag for en uke siden ble en ubebodd enebolig på Langenes totalskadet i brann. Politiet har ikke foretatt pågripelser i forbindelse med brannene i Søgne. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no