Lexus lanserte fredag sin første elbil UX 300e, på den internasjonale bilmessen i Guangzhou i Kina. (Foto: Lexus)

Elektrisk Lexus: - Kommer til Kristiansand høsten 2020

  Jon Aamodt
  26. nov. 2019
  17:49
 
- Vi har enorme forventninger til denne modellen som kombinerer kjøreegenskapene og kjøregleden som Lexus er kjent for, med elektrisk fremdrift. Ambisjonen er å levere over tusen biler i løpet av fjerde kvartal neste år. Dette er en skyhøy, men realistisk ambisjon med tanke på den posisjonen Lexus og elbiler har i det norske markedet, sier Geir Skogdalen, administrerende direktør ved Lexus Kristiansand etter at Lexus fredag lanserte sin første elbil UX 300e, på den internasjonale bilmessen i Guangzhou i Kina.

Han legger til at siden introduksjonen av RX 400h i 2005 har Lexus vært en pioner innen elektrifiseringsteknologi, og har spilt en nøkkelrolle i utviklingen av biler som både byr på høye ytelser og har lav miljøpåvirkning, og sier at dette tar Lexus nå til neste nivå med den helelektriske UX 300e, som også skal levere klassens beste kjøreopplevelse.

Salgsklar i 2020
Bilen vil ha en rekkevidde på 400 kilometer og innstegsmodellen koster fra 359.000 kroner. UX 300e kommer i salg på det europeiske og kinesiske markedet i 2020, og i Japan tidlig i 2021.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Produsenten sier selv at med utgangspunkt i kjørekarakteristikkene til hybridversjonen av UX har Lexus løftet motorytelsene til bilen, uten å kompromisse med Lexus’ DNA – å levere klassens best støyisolerte kupé. Den egenartede designen og de øvrige karakteristikkene til UX er videreført, og de kraftige batteriene, som er plassert rett under gulvet, gir et lavt tyngdepunkt. Når det i tillegg er tilrettelagt for å kunne ta i bruk den nyeste teknologien for smarttelefoner i bilen, maksimerer UX 300e fordelene som elbiler har - samtidig som den byr på ytelsene og bekvemmeligheten til en Lexus.

Kommer til Kristiansand høsten 2020
- Lexus er kjent for god kundeservice, trygghet og kvalitet. Derfor garanterer vi at alle kundene mottar bilen i henhold til avtalt leveringstid, legger Skogdalen til.


- Vi garanterer at alle kundene mottar bilen i henhold til avtalt leveringstid, sier Geir Skogdalen ved Lexus Kristiansand. (Foto: Lexus)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no