- Invitasjonen er en anerkjennelse for alle som bidrar i frivilligheten i hele landet, sier Anne Lise Schaldemose etter å ha deltatt i Afternoon tea på Slottet tirsdag. (Foto: Jon Aamodt)

Afternoon tea for ildsjeler på Det Kongelige Slott

  Jon Aamodt
  27. nov. 2019
  18:17
- Vi var i alt 64 stykker som var på afternoon tea på Slottet tirsdag. Dette var lagt til 26. november som er 150-årsdagen for Dronning Mauds fødsel. Alle gjestene var frivillige og ildsjeler som var invitert for det arbeidet vi holder på med, sier Anne Lise Schaldemose til N247 etter at hun er vel hjemme igjen fra Oslo-tur etter invitasjon fra Slottet. 

Schaldemose forteller at det er kommunen, i dette tilfelle ordfører Astrid Hilde, som har gitt sin anbefaling til fylket, som igjen innstiller overfor Det kongelige slott hvem som bør inviteres til slike lag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Hele turen var en flott opplevelse, og for frivilligheten er det godt at arbeidet blir lagt merke til og satt pris på, sier Schaldemose som i over 20 år har vært engasjert i frivillig arbeid gjennom Seniordansen og sittedans. 

- Hilste på Kongen
I løpet av det to og en halv time lange besøket på Slottet fikk gjestene først en omvisning og ble deretter behørig presentert og fikk hilse på Kongen og Dronningen som sammen med prinsesse Astrid var verter denne dagen. 

- Etter dette var selve teselskapet med te servert av sølvkanner og tale av Kong Harald. Kongen orienterte om hvorfor vi var invitert, og fortalte om hvordan han på sine mange reiser rundt i landet legger merke til all innsatsen som blir lagt ned av de mange frivillige, forteller Scaldemose. 

Musikalsk innslag ved Bjørn Eidsvåg var det også i løpet av besøket. 

Artikkelen fortsetter under bildet. 
- Dette er invitasjonen jeg fikk for en tid tilbake, sier Anne Lise Schaldemose. 

- Gir så mye tilbake
Schaldemose sier videre at hun vil benytte anledningen til å slå et slag for frivilligheten og minner om at det 5. desember er EUs internasjonale frivillighetsdag hvor det blant annet er markering på torvet i byen og i Rådhushallen. 

- Å kunne delta i frivilligheten gir så utrolig mye tilbake, og det er en berikelse å kunne holde på med aktiviteter for andre som trenger dette, sier Schaldemose samtidig som hun understreker at invitasjonen er en anerkjennelse ikke bare for henne personlig, men for alle som er engasjert i den store bredden av frivillighet som utøves i hele landet. 
Sist oppdatert 28.11.2019 klokken 12:30 av Nicolai Prebensen

Det var dessverre begrensede muligheter for å ta bilder på Slottet, men i utstillingene i tilliggende bygninger fikk gjestene ta sine private bilder. (Foto: Anne Lise Schaldemose)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no