Det er ikke bare spøkelsesredskap Søgne Dykkerklubb fisker opp fra dypet. Her heves et bårvrak fra dypet i samarbeid med Torkildsen graving og transport. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

Snart siste frist for å stemme på Søgne Dykkerklubb

  Nicolai Prebensen
  07. des. 2019
  17:30
Søgne Dykkerklubb er finalist i Spareskillingsbankens Lykkeskilling og trenger litt hjelp de neste dagene. Søgne Dykkerklubb legger årlig ned en enorm innsats for miljøet. 

Klubbens medlemmer har totalt fjernet 2.000 spøkelsesredskap, sluppet fri utallige sjødyr og fjerner også masse plastsøppel fra bunnen i skjærgården. Lørdag mottok de også Søgne kommunes kulturpris, sammen med familien Finnestad Lund.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi ønsker å investere i profesjonell ROV for å kunne ta opp enda mer redskap og søppel i framtiden. Klubben er også en viktig aktør i beredskap og søk etter savnede i sjøen i samarbeid med Røde Kors og Hovedredningssentralen og derfor håper vi at lokalbefolkningen vil stemme på oss i Spareskillingsbankens Lykkeskilling.

Lørdag ettermiddag sier leder i dykkerklubben, Karl Klungland at de allerede har en ny ROV på vei ned til Søgne.

- Er vi så heldige å vinne denne konkurransen returnerer vi den vi har kjøpt og kjøper en enda større ROV. Den skal brukes til søk etter både søppel, spøkelsesredskaper og eventuelt etter savnede, noe vi selvsagt håper vi ikke får behov for, sier han. 

Her kan du stemme på Søgne Dykkerklubb (ekstern lenke). (Du kan stemme en gang per dag, eller flere ganger hvis du bruker forskjellige plattformer (telefon, pc, eller nettbrett)). Siste frist er 10. desember klokken 09.00.

Gavefond
I følge Spareskillingsbankens hjemmesider er Skillingsfondet bankens gavefond. Dette bidrar med midler til lag, foreninger eller humanitære initiativ som gjør byen til et bedre sted å bo. Banken setter av fire millioner kroner hvert år til Skillingsfondet.

«I desember deler Skillingsfondet ut 800.000 kroner gjennom Lykkeskillingen. Disse pengene blir fordelt på fem vinnere som får 50.000, 100.000, 150.000, 200.000 eller 300.000 kroner. Pengene går til fem lag, foreninger eller humanitære initiativ som gjør byen til et bedre sted å bo.

En jury plukker ut fem Lykkeskillingen-finalister. Disse finalistene kan du stemme på. Den finalisten som får flest stemmer får 300.000, den som får færrest stemmer får 50.000 og så videre. Alle fem finalistene er sikret penger», står det videre på bankens hjemmeside.

Artikkelen fortsetter under bildet.
2.000 spøkelsesredskap har Søgne dykkerklubbs medlemmer fisket opp av sjøen på få år. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv).


- Husk å stemme hver dag og fra flere plattformer som PC, telefon, ipad, samt gjerne spre denne saken til venner og kjente om du synes at den innsatsen som blir utført er av betydning, sier Svein Ove Aanesland i Søgne Dykkerklubb.
Sist oppdatert 07.12.2019 klokken 17:56 av Nicolai Prebensen

Steinar Monsen unde en rydding i Olavsundet i Ny-Hellesund med to dykkere i vannet som henter opp kjøkkenredskaper. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no