Søgne FK avsluttet serien i 4. divisjon på en trygg 2. plass denne sesongen. Nå setter trener Thor Jostein Dyrnes mået for kommende sesong. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Vi rykker opp til 3. divisjon i 2020 eller i 2021

  Nicolai Prebensen
  02. des. 2019
  21:37
- Vi begynner ikke sesongoppkjøringen på ordentlig før 6. januar, men vi har allerede 20 spillere på treningene, og de bare ler når de blir kjørt knallhardt.

Dette sier Søgne-herrenes trener Thor Jostein Dyrnes til N247 mandag.

I årets sesong endte 4. divisjonslaget på andreplass på tabellen, seks poeng bak seriemesteren Express fra Grimstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi har signert kontrakt med Magne Karlsen fra Fløy, en notorisk goalgetter, og vi venter på hva Martin Skaiaa vil gjøre denne sesongen. Blir han i Søgne, spiller han for oss. Får vi disse to i tillegg til alle de dyktige og treningsvillige spillerne vi har i dagens tropp, blir vi sterke kommende sesong, veldig sterke, sier han.

Han forteller videre at internkampene starter på nyåret, treningene i Nygårdshallen er gode, og samarbeidet med Family Sports Club fungerer på en utmerket måte.

- Samarbeidet er vi takknemlige for, og dette er en avtale vi setter stor pris på, sier Dyrnes videre.

Han forteller om bekymringer for treningsforholdene fremover, og om en glede i spillergruppa han sjeldent har sett.

- Jeg er bekymret for treningsforholdene nå som skolesenteret skal bygges. Det er det jo klart at gressbanen forsvinner, samtidig som Murisør-banen skal få nytt dekke. Jeg vet at den skal stå klar til seriestart 2020-sesongen, men da har vi kun Toyota-banen igjen. Det er klart jeg er bekymret for de treningsforholdene vi skal få fremover. I tillegg forsvinner vel klubbhuset også ganske snart. Jeg lurer på hvor vi skal holde til da, sier han.

- På den positive siden er seniorene inne i en «fryd og gammen» periode. Da jeg kom inn i klubben for et år siden var det en litt tung gruppe å jobbe med. Nå er det slik at jo hardere vi kjører og jo mer spillerne kjører seg tomme, er det bare latter. Det kommer ikke en eneste klage. Det er imponerende, og noe som gleder et trenerhjerte, fortsetter han og er veldig godt fornøyd med at Svein Enersen fortsetter som formasjonstrener.

Dyrnes sier det er derfor han våger å nærmest love et opprykk i 2020 eller i 2021.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Thor Jostein Dyrnes under en trening på gressbanen på Søgne stadion tidligere i 2019 sesongen. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Ja, vi har noe på gang, og flere selskaper har meldt sin interesse for å inngå en samarbeidsavtale med oss. Å klatre én divisjon krever midler, noe jeg ikke har altfor mye av i Søgne FK per i dag. Jeg har hørt at Trauma, som vant 5. divisjon suverent denne sesongen, satser stort på opprykk til tredjedivisjon allerede kommende sesong. De har flere store investorer bak seg, og har som mål å klatre helt til OBOS-ligaen så fort som overhode mulig. De kan bli tøffe kommende sesong.

Talentene
- Vi kan ikke gjøre det samme her i klubben, men en sterk økonomi vil kunne bidra til at herrelaget blir bautaen i klubben. Det gir de yngre spilleren noe å trakte etter i stedet for å melde overgang til andre klubber i ung alder. Vi må også få stoppet de talentfulle spillerne fra å slutte med fotballen når de blir gamle nok til å spille seniorfotball. I dag har klubben masse unge talenter nedover i årsklassene, og klubben må ta vare på disse fremover. Det er det jeg jobber for, og jeg håper at klubben også er innstilt på dette. Har vi ikke gode seniorlag forsvinner også talentene, slår treneren fast.

Trener Tor Jostein Dyrnes på klubbhuset på Tangvall mandag formiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no