Årets navn i Søgne

  Nicolai Prebensen
  10. des. 2019
  11:21
For 20. gang vil Søgne kommune hedre en av bygdas personer som har satt kommunen på kartet, ikke bare lokalt, men også ut over kommunegrensa.

Komiteen har laget en liste med forslag til kandidater. Den er per i dag ikke komplett, og de ber om flere forslag til navn. Forslag kan sendes til redaksjonen@n247.no med frist fredag 13. desember klokken 23.59. 

Skriv «Årets navn» i emnefeltet når det sendes e-post. 

I tillegg til et navn må det følge en begrunnelse for nominasjonen, hvorfor mener du denne personen fortjener tittelen «Årets navn».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Annonse

Påfølgende mandag, 16. desember starter avstemningen her på N247s sider, og du kan stemme frem til fredag 20. desember klokken 12.00.

Det blir kun én runde med avstemning, og resultatet blir offentliggjort på formiddagen nyttårsaften på N247.

Prisen deles ut som vanlig på Årosveden nyttårsaften. Programmet komme vi tilbake til.

Følgende kandidater er foreslått til nå:
  • Even Eikås - for i flere år å ha dekorert hus og hage i Eiketjønnveien 13 med julelys. I år har han tent 41.000 lys og brukt omkring 200 timer på å rigge lysene.

  • Hildur Nereng Ernst for i 17 år å ha vært med på eller leder for Søgne Designs sommerutstilling på Kultursenteret Søgne gamle prestegård. Stort besøk også i sommer. Er leder av Søgne Hagelag og med i Søgne gamle prestegårds hagevenner. 

  • Olav Grendstad for sin humor-teatervirksomhet og på skolehuset i Ny-Hellesund og sine fredagsvideoer.

  • Karl Klungland, leder av Søgne dykkerklubb, som har gjort en stor innsats med på ta opp spøkelsesredskaper og som fant vraket av «Juffrau Elisabeth».

  • Tor Harald Lund er den mestvinnende skytteren i Norge. Han ble skytterpris på Evje i sommer, etter en TV-direktesendt nervepirrende finaleomgang. Lund var med på vinnerlaget til Søgne skytterlag på lagskyting under landsskytterstevnet på Evje i 2019. Han var en stor pådriver for å få etablert skytebane med klubbhus i Søgne, en bane som nå er under bygging.

  • Peder Johan Pedersen, leder av Naturvernforbundet i Agder. Er stadig på TV og i avisspaltene i kampen mot vindmøller og nedbygging av naturen.

  • Tore Ramsland humørspreder på Tappen på Lunde.

  • Anne Lise Schaldemose har vært leder av Søgne seniordans gruppe 1 i 18 år. Har skapt stor trivsel blant kommunens eldre. For sin frivillige innsats ble Schaldemose nå i høst invitert til Slottet av Kongen til After noon Tea.
Årets navn i Søgne startet i forbindelse med tusenårsskiftet. Siden den gang har dette blitt en tradisjon i samarbeid med sjøspeideren i Søgne som også i år vil stå for arrangementet med fakler og bål på Årosveden.

I forbindelse med kommunesammenslåingen vil akkurat dette arrangementet i kommunal regi sannsynligvis falle bort, men det kan dukke opp et alternativ på nyåret i N247s regi.

Det vil tiden vise.
Sist oppdatert 10.12.2019 klokken 13:24 av Nicolai Prebensen

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no