Feide all motstand til side: Søgne har et storlag på gang

Publisert

Søgne HK - AK 28 32-23 (16-8), kvinnenes 3. divisjon, Tinntjønhallen mandag kveld.
- Dette er kjørt for AK 28, sa dommerobservatør Arne M. Kristiansen etter ti minutters spill mandag kveld.
Han skulle få rett. Vertene gikk rett i strupen på gjestene fra Kristiansand og blåste dem regelrett av banen i store deler av seriekampen. Etter de samme ti minuttene ledet hjemmelaget 6-1 og i løpet av det første kvarteret klarte ikke AK 28 å score mer enn tre mål.
Deretter fulgte lagene hverandre en liten periode, men mot slutten av 1. omgang hadde vertene igjen satt opp tempoet og ledet 15-5 etter 25 minutters spill.
Hjemmelaget var råere, hadde et adskillig høyere tempo og det var regelrett et storlag som viste seg på parketten i hallen denne kvelden.
Festning
Håndball er et lagspill og ingen spillere bør nevnes spesielt, men Karianne Gjertsen Barøy er en festning i forsvar og umulig å stoppe på strek med mindre motstanderen må ty til ulovligheter. Artikkelforfatteren mistet etterhvert tellingen på hvor mange straffer hun skaffet Søgne mandag kveld.
I andre omgang gikk hjemmelaget like tøft ut og ledet på et tidspunkt med hele 15 mål. Da er det naturlig at tempoet går litt ned, det blir litt mer rusk i spillet, og spillere som hadde sittet stille på benken en stund entret banen. Det er aldri en enkel øvelse for en håndballspiller.
Likevel var det aldri i tvil om hvor seieren skulle ende, og 350 entusiastiske publikummeren fikk det de kom for, uten at det kostet dem en eneste krone. Det er bare kaffen og vaflene som koster litt. Toppidretten får du på kjøpet.
Det er plass til 100 tilskuere til på tribunen og de 100 kommer neste hjemmekamp.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Ingenting å si på spillergleden hos spillerne på benken i Søgne HKs 3. divisjonslag. Trener Bjørn Hagen ser ikke like blid ut, men det er nok fotografens feil. (Foto: Nicolai Prebensen).
AK 28s trener var imponert over motstanderen.
- Det er rett og slett gøy å se dem spille håndball. I alle fall i perioder, sa Svein Gregersen ved kampslutt.
Storlag
Søgne Håndballklubb har et storlag på gang og damelaget har utviklet seg enormt under Bjørn Hagens ansvar. Det er bare å glede seg til videre seriespill.
3.divisjonslaget topper tabellen i region sørvest med en kamp mindre spilt en nummer to, Sola 2. Damene har spilt 10 kamper og har ni seire og et arbeidsuhell.
Nå går laget inn i en spillefri periode og har neste kamp først 11. januar. Den kampen er mot Hinna 2 i Tinntjønnhallen.
Bildet under: Søgne HKs nestleder, Einar Bjelland svingte bjella ivrig under hele kampen mandag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen).
Ida Marie Gabrielsen Lerøy scoret som spillerkollega Line Govertsen Bjelland, fem mål i storkampen mot AK 28 mandag kveld. (Foto: Nicolai Prebensen)