Årets navn i Søgne: Siste frist for å foreslå kandidater

  Jon Aamodt
  13. des. 2019
  10:10
Vi minner om at fristen for å komme med forslag til kandidater til «Årets navn i Søgne» går ut fredag 13 desember klokken 23.59. Sjekk oppdatert liste over allerede foreslåtte kandidater nederst i denne artikkelen.  

Nok en gang skal Søgne kommune hedre en av bygdas personer. Dette skal være en person som har satt kommunen på kartet, ikke bare lokalt, men også ut over kommunegrensa. Personer som i løpet av 2019 har gjort en innsats innenfor frivillige lag og foreninger, offentlig eller privat næringsvirksomhet eller liknende, og som har fått oppmerksomhet og positiv medieomtale er kvalifisert til å bli nominert. Tidligere vinnere kan ikke nomineres på nytt.

Komiteen har laget en liste med forslag til kandidater, og denne er supplert med innsendte forslag. Den er fremdeles ikke komplett, og nye forslag kan sendes til redaksjonen@n247.no innen fristen fredag 13. desember klokken 23.59. 

Skriv «Årets navn» i emnefeltet når det sendes e-post. 

I tillegg til et navn må det følge en begrunnelse for nominasjonen, hvorfor mener du denne personen fortjener tittelen «Årets navn».

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Mandag, 16. desember starter avstemningen her på N247s sider, og du kan da stemme frem til fredag 20. desember klokken 12.00.

Det blir kun én runde med avstemning, og resultatet blir offentliggjort i løpet av formiddagen nyttårsaften her på N247. Prisen deles som vanlig ut på Årosveden nyttårsaften. Programmet kommer vi tilbake til.

Listen over kandidater er oppdatert torsdag og består per nå av følgende navn:
 • Even Eikås - for i flere år å ha dekorert hus og hage i Eiketjønnveien 13 med julelys. I år har han tent 41.000 lys og brukte omkring 200 timer på å rigge lysene.

 • Hildur Nereng Ernst for i 17 år å ha vært med på eller vært leder for Søgne Designs sommerutstilling på Kultursenteret Søgne gamle prestegård. Stort besøk også i sommer. Er leder av Søgne Hagelag og med i Søgne gamle prestegårds hagevenner. 

 • Olav Grendstad for sin humor-teatervirksomhet på skolehuset i Ny-Hellesund og sine fredagsvideoer.

 • Karl Klungland, leder av Søgne dykkerklubb, som har gjort en stor innsats med på ta opp spøkelsesredskaper og som fant vraket av «Juffrau Elisabeth».

 • Tor Harald Lund er den mestvinnende skytteren i Norge. Han ble skytterpris på Evje i sommer, etter en TV-direktesendt nervepirrende finaleomgang. Lund var med på vinnerlaget til Søgne skytterlag på lagskyting under landsskytterstevnet på Evje i 2019. Han var en stor pådriver for å få etablert skytebane med klubbhus i Søgne, en bane som nå er under bygging.

 • Peder Johan Pedersen, leder av Naturvernforbundet i Agder. Er stadig på TV og i avisspaltene i kampen mot vindmøller og nedbygging av naturen.

 • Tore Ramsland humørspreder på Tappen på Lunde.

 • Anne Lise Schaldemose har vært leder av Søgne seniordans gruppe 1 i 18 år. Har skapt stor trivsel blant kommunens eldre. For sin frivillige innsats ble Schaldemose nå i høst invitert av Kongen til After noon Tea på Slottet.

 • Pia Pettersen er leder av Søgne Danseklubb (Dancing Darlings).  Hun nådde ikke helt opp i fjor, men fortjener å bli årets navn på grunn av at hun har vært med å skape noe som har blitt med å definere Søgne.

 • Geir Arnt Harbak er forslått for det arbeidet han har lagt ned i 1. Søgne Sjø som gruppeleder i mange år, og for arbeidet som områdesjef i heimevernet fram til det ble lagt ned i fjor i Søgne. 

 • Morten Langenes, han er alltid blid og han gjør så utrolig mye for kjempemange mennesker som ingen vet om. Han hjelper deg med alt, både privat og på jobb. Hadde dere bare visst halvparten av hvor viktig denne mannen er for Søgnes befolkning så hadde han vunnet. Forslagsstiller sier videre at han har masse historier om hvor fantastisk god denne mannen er. 

 • Roar Brostrøm er dirigent både i Søgne skolekorps og Søgne musikkorps. Han har i år 10-års jubileum som dirigent i skolekorpset. Uten han, ingen tilbud til verken unge eller gamle musikanter.

 • Nelly Reidun Johansen startet og har ledet Søgne turgruppe i snart 22 år. Fra den spede start med to deltakere til i dag med en medlemsmasse på cirka 235 medlemmer, har hun hver uke lokket medlemmene ut på tur i skog og mark. I dag deltar 20 til 55 personer på disse turene som er helsebot for sjel og legeme for eldre og enslige.

  For fem år siden startet hun også ruslegruppa som arrangerer ukentlige lettere trimturer på veier og mindre krevende stier, for de medlemmer som av forskjellige årsaker ikke makter å delta på Turgruppas trimturer. Også her deltar det ukentlig 15 til 35 medlemmer.

  Hun leder også månedlige sang- og hyggekvelder med musikk, sang og underholdning for eldre og enslige. På disse tilstelningene deltar fra 60 til 100 personer.

  Med sitt utrettelige engasjement og sin glød for å trekke både enslige og par ut av «godstolen» hver uke, skape sosiale møteplasser og hygge, arrangere helsebringende aktiviteter med mer, fortjener hun å bli kåret til årets navn for Søgne i 2019.

 • Monica Thomassen i Søgne ungdomslag nomineres for sitt arbeid med barnediskoteket på Heimklang. Barnediskoteket er, i motsetning til mange andre tilbud rettet mot barn, og det er ett lavterskel tilbud. Barnediskoteket holdes annenhver torsdag gjennom hele skoleåret og er for barn i 3. til 7. klasse. Monica gjør en utrolig flott innsats der nede sammen med frivillige og foreldre. Det er et godt besøkt tilbud, og mange barn er faste deltakere.

 • Silje Skeie Stray nomineres på bakgrunn av den innsats hun har nedlagt for barn og unge i Søgne ved flytting og opprustning av skateanlegg til Linnegrøvan. Hun har på egenhånd samlet inn over 100.000 kroner fra legater, og sparebankfond. Dette har finansiert opprustning og flytting av skateanlegg og etableringen av Søgne Scotklubb. Hun har vært initiativtaker ovenfor kommune og primus motor for prosjektet. I september ble anlegg åpnet med kake, pizza og genser til alle barn og unge. I etterkant har det visst seg at anlegg er svært populært, og et kjærkommet tilbud til barn og unge i Søgne.

Følgende har tidligere blitt kåret til årets navn i Søgne:
 • 2012: Tommy Faag Skeie
 • 2013: Øystein Tjomsland
 • 2014: Frank Solås
 • 2015: Marius Hatlem, Njaal Birkeland, Svein Ove Langenes Olsen
 • 2016: Dag Olsen
 • 2017: Gunnar Engebu
 • 2018: Alie Roland

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no