Søgne IL Volley sitt 3. divisjonslag i 2020 sesongen. Her med trener Kristian Eieland nr. 9 og Daniel Bendiksen nr. 52, begge oppleggere. Bak fra venstre Mathias Gumpen, kantsmasher, Endre Try Stousland midtblokker, Hermann Borøy midtblokker, Martin Hauklid, midtblokker og Pavle Cetkovic, kantsmasher.  (Foto: Olav Eieland)

Storkamp av juniorene i 3. divisjon herrer

  Redaksjonen
  14. des. 2019
  08:54
Av Olav Eieland, Søgne IL Volleyball

Søgne IL Volleyball har i fem år hatt 3. divisjonslag med ulike tropper og oppstillinger. I fjor, med et mannskap bestående av seks juniorer og tre herrespillere vant laget 3. divisjon og kunne dermed rykke opp til 2. divisjon. 

På grunn av frafall av to sentrale voksne spillere og generelt usikkerhet om finansiering og organisering bestemte klubben seg for ikke å rykke opp. Nå har vi bygd opp en ny stall av kun juniorspillere, 2002 og 2003 generasjon. Vi har omrokert oppstilling til et to-opplegger system, som er sjeldent i divisjonsspill da det krever oppleggere med bred basisferdighet. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Nå begynner gutta å se resultater, de vinner kamper jevnt og trutt, og ligger på 2. plass i divisjonen, kun slått av et meget godt Grimstad lag. I går var det Mandal 1 som gjestet Nygårdshallen, og foran få, men ivrige tilskuere, ble det en triller av en kamp. 

Første settet startet med klart tap 25-21 hvor vi til tider ble utspilt. I tillegg var det mange personlige feil, både i serve og mottak. Så i andre sett våknet guttene, og tok knepen 25-32 seier. Begge de neste settene ble jevnspilte, men med en følelse av at vi hadde kontroll. 

God lagledelse
I siste sett var det igjen bare ett lag på banen, og Søgne guttene sikrer seg  en viktig 3-1 seier. Spesielt må det nevnes god lagledelse hvor kapteinen, Kristian Eieland, lar alle spillere spille, og gjerne spille seg ut av vanskelige oppstillinger i stedet for å gjøre raske bytter ved for eksempel personlige feil. 

Dette er en risikabel taktikk, men veldig byggende for moral og lagfølelse om den lykkes. Spillergruppa består nå av kun juniorspillere og er en vennegjeng som går sammen på skole og fritiden, og generelt sett reiser land og strand rundt på cuper både sommer og vinter. Det er et lag med enkelte spissferdigheter for eksempel med våre nesten to meter høye midtblokkere, men hvor det er bredden og spillegleden som teller mest.

Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no