Fra venstre: Leif Magne Eikås, Arthur Kleivset, Finn Georg Birkeland og Bjørg Bjørsvig viser stolte fram den nye bussen med rullestolrampe. (Foto: Jon Aamodt)

- Nå er den her

  Jon Aamodt
  06. jan 2020
  14:26
Tidlig i juni 2019 behandlet det daværende tjenesteutvalget i Søgne kommune en sak om kommunale midler til innkjøp av en minibuss tilpasset rullestolbrukere. Frivillige lag og foreninger med Kjøregruppa og Bjørg Bjørsvig i spissen hadde da i en periode vært forkjempere for at kommunen skulle stille midler til disposisjon for et slikt kjøretøy. Søgne Seniorsenter har tidligere ved hjelp av innsamlede midler anskaffet en minibuss, men behovet for å kunne ta med seg rullestolbrukere blir ikke ivaretatt med denne. 

- Politikerne i Søgne kommune skal ha stor ros for at de hele tiden var positive til denne henvendelsen, og nå er endelig bussen på plass her i Søgne, sier Bjørsvik. 

Sammen med styreleder i seniorsenteret, Finn Georg Birkeland, nestleder Arthur Kleivset og sjåfør og bilansvarlig, Leif Magne Eikås, viser hun mandag stolt fram den nye doningen utenfor garasjen i Lundeveien. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Bilen ankom 30.12.19, og nå har vi fått på navnet og gjort bussen klar til bruk, sier Birkeland. 

Har plass til ni, inkludert en rullestol
Han forteller videre at bussen har plass til ni personer inkludert sjåfør. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Bussen har rampe for å ta inn rullestoler, og den vil normalt være satt opp for å ha plass til en rullestol. Ved behov kan det taes ut flere seter, og da kan vi få med to rullestoler, sier Birkeland. (Foto: Jon Aamodt).

Det er Frivilligsentralen som skal koordinere bruken av bussen, og det er også disse som må kontaktes for utlån. 

- Denne bussen skal i første rekke benyttes til transport av eldre og rullestolbrukere. Denne gruppen vil også bli prioritert for utlån, og bussen er forbeholdt oss her i Søgne, understreker Bjørsvig som igjen sender en stor takk til de lokale politikerne for at dette kjøretøyet nå er på plass her i bygda. 

Ni personer inkludert sjåfør og en rullestol er kapasiteten for den nye minibussen finansiert av Søgne kommune. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no