Norges U18 kvinner vant sin gruppe i VM i ishockey i Polen og spiller neste år i A-puljen. Silje Gundersen fra Søgne ble kåret til beste forward og toppscorer i turneringen. (Foto: Privat)

Silje (15) fra Søgne: Puljeseier og toppscorer i VM

  Jon Aamodt
  10. jan 2020
  11:48
Ikke nok med at 15-årige Silje Gundersen fra Søgne sammen med det norske U18 laget i ishockey for kvinner gikk helt til topps i B-gruppa i turneringen i Polen sist uke. Silje ble også kåret til turneringens beste forward og toppet det hele med også å bli turneringens toppscorer. 

Etter å ha blitt nummer to i gruppa under turneringen i Skottland for ett år siden, uttalte Silje til N247 før årets VM-spill at målet i år var gruppeseier og opprykk til A-puljen.  Med seieren i Polen i år er dette nå sikret, og det norske U18-laget skal neste år spille i U18 A første divisjon, som er nest øverste nivå i VM. 

- Hele laget jobbet sammen
- Jeg følte vi begynte sykt bra og hele laget jobba gjennom alle kampene i en pulje som var mye jevnere enn i fjor. Etter to seire og to tap gav det norske laget aldri opp, og i den avgjørende kampen funket alt og gikk riktig vei. Den kampen endte med seier og gull. Det er heilt sykt når vi fikk sølv i fjor og topper med gull i år, sier Silje til N247. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Kom som et sjokk
Etter turneringsslutt ble Silje kåret til turneringens beste forward. 

- Det kom som et sjokk, sier Silje som med sine 15 år er den tredje yngste på det norske landslaget. 

Da hun i tillegg ble ropt opp som turneringens toppscorer med sine tre mål og fire assist trodde hun knapt det hun hørte over høyttaleranlegget. 

- Det var bare en sykt bra følelse, sier 15-åringen som fredag morgen må finne seg i å være tilbake i klasserommet  i Stavanger hvor hun fullfører 10. trinn når hun ikke spiller eller trener med Oilers kvinnelag. (Foto:Privat).
Sist oppdatert 10.01.2020 klokken 11:48 av Nicolai Prebensen

Silje på plass i Polen i januar 2020. (Foto: Privat)

Norsk gull i turneringen, og i tillegg tittel som toppscorer og beste forward til Silje fra Søgne. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no