Grusleggerne: Torbjørn Sværd. Jan Gustavson. Trygve Martinsen. Det er Bjørn Pettersen som betjener skuffa. (Foto: Privat)

Brant buskas i Lindebøskauen: Men bare til nytte

  Arild Hansen
  10. jan 2020
  11:45
Hvis noen øyboere la merke til at det steg opp en del svart røyk fra Lindebøskauen torsdag formiddag, var det bare noen gutter i godt voksen alder som fullførte deler av et dugnadsarbeide.

Med tillatelse fra Brannvesenet satte de fyr på all buskas som de har samlet sammen i ett par store hauger etter å ha nedlagt et fantastisk arbeid der ute på stien ned mot idylliske Krageviga, der Flekkerøy Dykkerklubb holder hus.

De har brukt både motorsag og øks flittig, de har fjernet busker og kratt, og nå har gamle bunkere fra krigsdagene kommet til syne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

De har også skaffet til veie lys der inne, så på sikt kan turfolket ta seg inn på en kaffekopp og en hyggelig prat.

Det er en liten gjeng mannfolk som bor i og rundt Lindebø og Skålevig som har styrt med dette, og på senhøsten fikk de i tillegg hjelp av rundt 60 elever fra 9. trinn fra ungdomskolen som ligger kloss ved - elever som samler inn penger til en klassetur neste år før sikkert mange av ungdommene skal begynne på skole andre steder.

Ei grei "lønn" for arbeidet fikk de av Flekkerøy Vel.

Det er også blitt ryddet og laget en del rekkverk opp mot kanonstillingene: hvor du fra toppen av får en veldig god utsikt uansett i hvilken retning du måtte vri på hodet.

- Som nevnt hadde vi fått tillatelse fra Brannvesenet, og alt gikk riktig for seg, selv om det ble en del røyk ut av det. Så det var godt å få det bort, sier Bjørn Pettersen som er initiativtaker til denne store dugnaden.

Artikkelen fortsetter under bildet.
- Vi røykla hele Kragevika, sier dugnadsgjengen på Flekkerøy. (Foto: Privat).

Forandret
Nær sagt alt er blitt forandret langs den brede og flotte grusbelagte stien fra Knudsmyr og ut til Krageviga. Folk som ikke har vært der ute i skauen på noen måneder, bør ta seg en tur. Du vil knapt kjenne deg igjen. Nå er det jo blitt ett langt mer åpent landskap som det jo heter.

Det er riktig nok mange trappetrinn på vei opp mot kanonstillingene, men i disse dager blir de i tillegg gruset, så nå kan du faktisk ta med minsten i barnevogna helt til topps - ikke verst og få se Randesundlandet, byen, deler av ytre Vågsbygd og ut mot Langenes i så tidlig alder.

- Vi var jo nødt til å sette fyr på dette, å bli kvitt det. Vi gjør jo dette arbeidet på dugnad, til det som skal bli til turfolkets glede, sier Pettersen

Ikke så lenge etter at røyken hadde forsvunnet fra himmelen, pøste det ned i timevis her ute på Flekkerøy.
Sist oppdatert 10.01.2020 klokken 11:55 av Nicolai Prebensen

Torstein Thomassen og Bjørn Pettersen i arbeid torsdag. (Foto: Privat)

Torbjørn Sværd og Trygve Skoge er fornøyd med arbeidet. Resten er slitne klar for kaffepause. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no