- Kristiansand kommune har ikke likviditetsproblemer, sier Wiggo Nordskag og forventer at de aller fleste kommunalt ansatte vil ha januarlønn på konto i løpet av dagen. (Foto: Jon Aamodt)

Kristiansand kommune: - Forventer at lønn er utbetalt i løpet av dagen

  Jon Aamodt
  10. jan 2020
  12:30
Tidlig fredag har flere kommunalt ansatte kontaktet N247 etter at januarlønn ikke er kommet inn på konto. Kommunen utbetaler normalt lønn den 12. i måneden, og ettersom denne datoen i januar faller på en søndag, vil lønn normalt være på den ansattes konto om morgenen fredag 10. 

Leder ved lønningsavdelingen i Kristiansand kommune, Wiggo Nordskag sier til N247 at kommunen er kjent med problemet. 

- Vi kjørte som normalt lønn for to dager siden, og dette ble overført vår hovedbankforbindelse i går, torsdag, sier Nordskag. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Også han har i formiddagstimene fredag fått tilbakemeldinger om at ikke alle ansatte har fått lønn inn på egen konto. 

- Forsinkelser grunnet endringer
- Vi har sett eksempler på dette også tidligere at utbetalt lønn ikke er kommet inn på mottakers konto før litt utpå dagen. Vi har sjekket at utbetalingene har gått fra kommunen til vår hovedbank, men det er ved fordelingen herfra til mottakernes bankforbindelse det har skjedd forsinkelser, tilføyer han og legger til at han tror det kan skyldes flere samtidige endringer i bankenes systemer i forbindelse med etableringen av flere nye kommuner. 

- Sjekk og ta kontakt ved problemer
Nordskag opplyser videre at de kommunalt ansatte selv kan sjekke sine lønnsslipper i løpet av dagen, og sier at dersom disse er i orden kan man eventuelt kontakte egen bank for å få status på utbetalingen.

- For noen få enkeltpersoner kan det være endringer som ikke er fanget opp og som har ført til at de ikke finner egen lønnsslipp og heller ikke har fått lønn utbetalt. De som ser at dette ikke er i orden i løpet av helga, bør kontakte egen leder mandag. Da vil vi rette opp i dette umiddelbart, sier Nordskag. 

- Har du ikke fått lønnsslipp eller penger på konto innen mandag bør du kontakte egen leder, sier Nordkag fredag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no