For 10. gang arrangerte Prestegårdens venner nyttårskonsert med Agder Symfoniorkester i kultursalen på Søgne gamle prestegård. (Foto: Jon Aamodt)

Forrykende nyttårskonsert med Agder Symfoniorkester og unge solister

  Jon Aamodt
  12. jan 2020
  22:53
For 10. gang inviterte Prestegårdens venner til nyttårskonsert i kultursalen på Søgne gamle prestegård, og som de seneste årene var det en fullsatt sal som tok imot Agder Symfoniorkester med dirigent Thomas Hansen søndag kveld. I løpet av den omlag to og en halv time lange konserten fikk et feststemt publikum høre både et velspillende symfoniorkester og ikke mindre enn fire fremragende lokale solister. 

Nara Nyvoll Walker
Etter orkesterets feiende åpning med Johan Halvorens velkjente «Bojarenes inntogsmarsj», var det klart for kveldens første solist. Den 15 år gamle cellisten, Nara Nyvoll Walker  (bildet) fremførte sammen med symfoniorkesteret første sats av Josef Haydens cellokonsert nummer en i C-dur og fikk med rette bevist dirigents Hansens utsagn om at de unge solistene allerede er på god vei til å bli profesjonelle musikere. 

Nora Strømme
Søgne-jenta Nora Strømme (bildet) som også ved tidligere anledninger har opptrådt på hjemmebane, var aftenens neste solist. Nora fremførte først «Viljasangen» av Franz Lehar og fulgte opp med «Mein Herr Marquis», skrevet av Johann Strauss d.y..

Før kveldens innlagte pause fremførte symfoniorkesteret en stykke som for mange er kjent gjennom filmen «Gudfaren III», Intermezzo fra Pietro Mascagnis Cavalleria Rusticana, før de rundet av med den velkjente Grieg komposisjonen «I dovregubbens hall» i en mektig akselererende utførelse. 

 Inger Margrethe Furre Thommesen
I følge alltid oppegående konferansier, Egil Lunde, var det kun på grunn av plassmangel at det ikke var can can dansere i salen da orkesteret etter pausen startet kveldens siste avdeling med Jaques Offenbachs komposisjon «Can can» før kveldens andre instrumentalsolist, Inger Margrethe Furre Thommesen på bratsj (bildet) sammen med orkesteret fremførte «Andante og Rondo ungarese» komponert av C. M. von Weber. 

Hanna Kjøstvedt
Konsertens siste solist, sangeren Hanna Kjøstvedt (bildet), fortalte til dirigent Hansen at hun like å synge pop, jazz og klassisk. Sammen med orkesteret fremførte hun først Rolf Løvlands «Mitt land» i en tilpasset versjon etter Helene Bøksle. Hennes andre nummer for kvelden var «The labor of love» etter den amerikanske gruppen The Isaacs. 

Symfoniorkesteret avsluttet konserten med de tradisjonelle nyttårsverkene «Pomp and Circumstance», «Radetsky March» og «Champagne Galop», og både orkester, solister, dirigent og arrangører fikk alle sin del av publikums velfortjente applaus. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Som Egil Lunde sier så er vel Søgne gamle prestegård det eneste kommunale foretak med egen venneforening, og med slike krefter som står bak nyttårskonsertene og med alltid like dyktige musikere og solister, er det ingen grunn til å tro at ikke de vellykkede nyttårskonsertene på Søgne gamle prestegård fortsetter inn i fremtiden. 

Dirigent Thomas Hansen ledet musikerne gjennom det forrykende arrangementet søndag kveld. (Foto: Jon Aamodt)

En fullsatt kultursal applauderte orkester,solister og dirigent under nyttårskonserten på Søgne gamle prestegård. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no