Christoffer Lohne begynte på tømrerlinja, men hoppet over til murerfaget og er nå femte generasjon i familien i samme bransje. (Foto: Nicolai Prebensen)

Femte generasjon murer

  Jon Aamodt
  22. jan 2020
  14:06
Da Christoffer eller «Doffen» som han kalles til daglig ombestemte seg angående yrkesvalg og byttet fra tømrerlinja til murerfaget, ble han femte generasjon i familien som valgte dette yrket som levevei. 

Pappa, Claes Lohne, som sammen med sønnen etablerte murerbedriften «Great Mur AS» i 2019 har allerede flere år bak seg i murerbransjen og står enn så lenge som daglig leder i selskapet, men legger ikke skjul på at etableringen handler mest om fremtiden. Han forteller at på samme måte som han selv jobbet med sin far og ble opplært i murerfaget, har det samme vært tilfelle i tidligere generasjoner helt tilbake til oldefaren som jobbet som murer tidlig på 1900-tallet. 

- Familien har vært innom lokale virksomheter som Murbygg og Murisør, men da Doffen nærmet seg fullført utdanning valgte vi å starte vårt eget selskap, sier Claes. 

Byttet linje
- Egentlig skulle jeg bli tømrer. Jeg hadde bestemt det, men etter oppstart på skolen skjønte jeg at hvis jeg byttet til murerfaget kunne jeg kombinere skole med arbeid to dager i uka. Det passet utmerket for meg, og dermed ble det bytte, forteller junior og femtegenerasjons-murer Doffen som nå er i fullt arbeid i familiens selskap. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Ikke bare lokale oppdrag
De to forteller om god tilgang på jobber, og selv om det skjer mye lokalt tar de gjerne oppdrag på andre kanter. Så langt kan de vise til kunder både på østlandet, vestlandet og i Setesdalen. Unggutten synes heller ikke det er problematisk å jobbe sammen med pappaen sin. 

- Det er helt topp å jobbe med han. Vi kan ha ulike meninger om ting, men finner ut av det meste, sier Doffen.

- Erfaring er jo bra, men det er viktig å være åpen for nye løsninger og tenke nytt, tilføyer Claes. 

Selv har han ingen planer om å ta livet med ro med det første, men vil la yngstemann få tida på seg til å ta ett skritt av gangen. 

- Viktigst å levere det kunden ønsker
- Å drive for seg selv er ikke bare det fagmessige arbeidet, det skal føres regnskap, kalkuleres  og regnes. Det handler ikke bare om mur og betong, sier Claes. 

Det er junior enig i, men legger til at det viktigste er å levere de løsninger kundene etterspør. 

- Selv om vi har tanker om løsninger, må vi gi kundene det resultatet de ønsker. Det er det jeg er mest opptatt av, sier Doffen før han fortsetter  å smøre membran i nybygget i Vedderlia. (Foto: Nicolai Prebensen).
Sist oppdatert 23.01.2020 klokken 15:02 av Nicolai Prebensen

Familiebedriftens daglige leder, enn så lenge. - Flisene må i hus før de kan legges, sier Claes Lohne. (Foto: Nicolai Prebensen)

Far og sønn på jobb sammen på nybygg i Vedderlia. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no