På Lohnelier: John Andersen, nyfusjonert med Aamodt Bygg, Vidar Aamodt, daglig leder i Aamodt Hus og Birger Aamodt, daglig leder i Aamodt Bygg. (Foto: Nicolai Prebensen)

Runder 15 år: Fra fire til 37 ansatte

  Nicolai Prebensen
  24. jan 2020
  22:04
Dette året kan Aamodt Bygg se tilbake på 15 års vellykket drift. Selskapet har fra oppstart gått fra fire ansatte til 37, hvorav 33 er ute og snekrer.

Aamodt Bygg eies av Birger, Vidar og Alexander Aamodt og det hele startet med tre byggmestre og en lærling. I 2018 omsatte selskapet for tett på 112 millioner kroner og hadde et driftsresultat på i overkant av seks millioner kroner. 

Kvalitet
- Vi har bygget opp selskapet stein for stein, har hatt dyktige håndverkere som alle har svart til forventningene. Også byggelederne har gjort en svært god innsats og vi tror at vi har levert høy kvalitet fra første dag, sier daglig leder i selskapet Birger Aamodt til N247.

Aamodt Bygg eier også Arnesen Bygg på Flekkerøy, et selskap med syv håndverkere og en ansatt på kontor.

Posisjon
- Vi har jo gått inn i en ny tid med ny kommune og vi har tenkt å posisjonere oss i storkommunen også. At vi har plassert hovedkontoret her på Lohnelier har vist seg å være fornuftig. Vi ville være i Søgne og om få år får vi en påkjøringsrampe til nye E39 noen få hundre meter fra kontorene. Det vil gi et transportøkonomisk løft for oss og alle de andre selskapene her oppe. Lohnelier blir et sentrum som industriområde om ikke mange år, sier han videre.

Ved årsskiftet fusjonerte Aamodt Bygg med Byggmester John Andersen, og fire ansatte derfra er nå ansatt i selskapet.

Artikkelen fortsetter under bildet.
F.v. Vidar Aamodt, John Andersen og Birger Aamodt i kantina på Lohnelier nylig. (Foto: Nicolai Prebensen).

Manglet håndverkere
- Fusjonen er et resultat av vi manglet flere dyktige håndverkere. John (Andersen, red.anm) har bare gode folk og etter forgjeves å ha søkt etter folk, tok vi kontakt og han aksepterte tilbudet vårt. Nå er han og «hans menn» i arbeid for oss, noe vi setter stor pris på, fortsetter Aamodt.

Aamodt ser lyst på fremtiden for byggebransjen i Søgne.

- Attraktivt sted å bo
- Det skal bygges mye i Kristiansand vest som det nå heter, og den utbyggingen har vi tenkt å være med på. Vi har alle tre stor tro på at Søgne vil bli et attraktivt sted å bo, ikke minst grunnet den satsingen som nå skjer på Tangvall. At vi får et skikkelig senter på Tangvall betyr mye for utviklingen her ute, så lenge senteret blir like bra eller bedre enn Vågsbygd senter. Dette er viktig, det blir enda kortere vei til Sørlandsparken når den nye veien kommer, og det gjelder å få snudd noe av den trafikken som går østover til heller å gå vestover. Ny E39 betyr at det vil ta få minutter fra en arbeidsplass i Kristiansand og ut til Søgne. Klarer vi i tillegg til å få gamle og nye beboere her ute til å handle her i stedet for på storsentrene er mye gjort, sier Aamodt videre.

Den nyfusjonerte byggmesteren John Andersen forteller at han ikke var i tvil da tilbudet fra Aamodt Bygg kom.

- Være ute
- Når man driver en liten bedrift går mye av arbeidstiden til å skaffe jobber og prise dem riktig. Dette er noe Aamodt'ene kan og jeg kan nå gjøre det jeg liker best, å være ute på byggeplassene. Jeg trives best som håndverker og ikke som kontormedarbeider. Det kommer også stadig nye krav fra det offentlige og de skal følges opp. Det er noen av grunnene til fusjonen, sier han.

- Det gjelder å gjøre jobben sin hver dag. Våre dyktige ansatte gjør det, og derfor har det til nå gått bra for oss. Vi har heller ingen mørke skyer i horisonten og ordrereservene er gode, avslutter 15-års jubilanten Birger Aamodt i Aamodt Bygg.

Aamodt Bygg driver med totalentrepriser på renovering, tilbygg og nybygg. (Foto: Skjermdump fra hjemmesiden)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no