Klasse 8b fremførte «Someone You Loved» av Lewis Capaldi (Foto: Jon Aamodt)

Susanne vant «Tangvall Talenter 2020»

  Jon Aamodt
  14. feb 2020
  17:36
For tredje år på rad arrangerte Tangvall skole «Tangvall Talenter», en konkurranse hvor alle skolens elever har anledning til å delta med et kunstnerisk bidrag i form av sang, musikk, dans eller kunst. 

Dette er en aktivitet med lang tradisjon, men som etter noen års opphold ble dratt i gang igjen av aktive lærere i 2018. 

Ni elever
- I år har vi ni elever som deltar. En elev stiller ut bilder hun har malt, de åtte andre bidrar med musikk eller dans, sier Andreas Haugen til N247. 

Han er sosial- og musikklærer ved skolen og en av lærerne som står bak initiativet til talentkonkurransen. 

Haugen legger til at han synes det er tøft gjort av elevene å stille seg opp og opptre foran hele skolen. 

- Det er ikke bare bare å gjennomføre dette, sier han. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Til å bedømme innslagene er det satt sammen en jury bestående av to lærere og to elever, og som i alle store talentkonkurranser får deltakerne tilbakemeldinger etter fremførelsene.

Skolens rektor, Elin Rekve gir Andreas Haugen mesteparten av æren for at arrangementet igjen er på kalenderen, og hun synes elevene både er flinke og modige når de står på scenen. 

Utelukkende positive tilbakemeldinger
Mari Dønnestad (bildet), med kunstnernavnet «La Femme Aquarelle>, var først ute til å få tilbakemelding fra juryen, og når et jurymedlem konkluderer med at han kunne hatt disse bildene på veggen hjemme, kan ikke det tolkes som annet enn et godt tegn for den 15-årige kunstneren. 

Klasse 8b stilte like godt med hele klassen da de fremførte «Someone You Loved» av Lewis Capaldi. De fikk da også svært gode tilbakemeldinger fra juryen som synes det var ekstra sprekt å stille med hele klassen. 

Kasper og Nena i 8c (bildet) spilte piano og sang melodien «Obstacles» av Syd Matters, Margit og Sunniva i 10b spilte «My Favorite Things» fra The Sound Of Music på piano og saksofon før Junia i klasse 10c alene sang «People Help the People” av Birdy.

- Veldig bra, gøy, og «du naila den sangen», var kommentarene fra juryen. 

Deretter var det dans med  Natnael  fra 9a og Samuel fra 9c til låta «The Box» av Roddy Ricch, mer sang av Oda fra 10c som fremførte «Brother» av Kodaline og igjen et dansenummer til låten «90mh» av Trefuego.

Siste deltager tok førsteplassen
Aller sist ute var Susanne i 10a. Hun fremførte «Bruises» av Lewis Capaldi, og om ikke stemningen i salen var høy nok fra før, runget applausen igjen etter at hun for tredje året på rad deltok i Tangvall Talenter. 

Etter en kort tenkepause for juryen, mens fem av skolen lærere til stor jubel fra elevene inntok scenen, kom juryens enstemmige avgjørelse.

- Vi er alle enige om at årets vinner av Tangvall Talenter er Susanne fra 10a, var juryens kontante tilbakemelding til stor applaus fra elevene før de var klar for årets vinterferieuke. (Foto: Jon Aamodt).
Sist oppdatert 14.02.2020 klokken 20:38 av Jon Aamodt

Cassandra, Ikran og Kristine 8a danset til låten «90mh» av Trefuego. (Foto: Jon Aamodt)

Denne kvintetten med lærere videreførte en gammel tradisjon og leverte sitt bidrag i kultursalen på Søgne gamle prestegård fredag ettermiddag. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no