Snekka har lagt seg på Gulemannskjærene i Torvefjorden. Politiet søker nå eieren. (Foto: Nicolai Prebensen)

«Terna» slet seg i natt, Søgne Dykkerklubb i gang med berging

  Nicolai Prebensen
  16. feb 2020
  10:43
Søndag formiddag fikk N247 melding fra en beboer i Ausvigheia i Søgne om en snekke som lå delvis på land på Gulemannskjærene i Torvefjorden i Søgne.

- Den ser absolutt ut som om den har slitt seg i uværet i natt og for meg ser det ut som om den ligger fast, sier beboeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi har fått melding om dette og tar noen telefoner for å finne noen som kan se til båten, sier operasjonsleder Ronny Aateigen Andersen i Agder politidistrikt til N247.

På Twitter skriver operasjonslederen at politiet har fått melding om en båt, ca 26 fot, som ligger og slår mot Vestre Niglus i Torvefjorden. 

- I følge melder er det en sjark-liknende båt. Båten har sannsynligvis slitt seg i natt. Det jobbes med å få noen til å se til båten som har navnet «Terna», skriver han.

Artikkelen fortsetter under bildet.
KBRs mannskaper har sikret «Terna» og returnerer til havn på grunn av dårlig vær. (Foto: Nicolai Prebensen).

Brannvesenet sikret båten
Klokka 11.00 skriver operasjonsleder at brannvesenets båt er på stedet for å berge båten. Like etter følger en ny oppdatering fra politiets operasjonssentral.

- Takket være bilde i N247.no, har eier gjenkjent båten. Saken satt over til Brann som jobber med å berge denne, skriver operasjonslederen i en melding på Twitter. 

Sikret
- Vi har vært på stedet og sikret båten slik at den ligger trygt. Båten satt helt fast på skjæret, og videre berging avventes til været bedrer seg, sier utrykningsleder i KBR Søgne og Songdalen, Carl Martin Moseid, til N247. 

Søgne Dykkerklubb i gang med berging
Like etter klokken 12.00 starter Søgne Dykkerklubb med sin båt «Snorkel III» en operasjon for å berge den grunnstøtte båten. Medlemmer i klubben er ved «Terna» og  klargjør slep av båten som tar inn mye vann. 

Saken oppdateres.

Sist oppdatert 16.02.2020 klokken 12:57 av Jon Aamodt

- Det ser ut som om den har slitt seg, og ligger nå fast på Gulemannskjærene i Torvefjorden, sier beboeren i Ausvigheia. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no