Daglig leder i Repstad Eiendom, Ole J. Bueklev opplever et roligere marked enn på samme tid i fjor, men ser ikke tegn til prisfall i lokalmarkedet. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

- Tror folk har samme tanker om flytteprosess som tidligere

  Jon Aamodt
  05. apr 2020
  10:48
- Rett etter 12. mars da de strenge restriksjonene bli innført av regjeringen, opplevde vi en veldig stille periode den følgende uka. De to ukene som har gått etter dette har vært de to mest hektiske ukene så langt i år, sier Sigbjørn Dvergsnes til N247. Han er selger i selskapet Aamodt Hus AS i Søgne. 

Dvergsnes sier videre at den situasjonen vi er inne i nå ikke har vært mulig å forberede seg på. 

- Aldri har noen vært i en tilsvarende situasjon, og hvordan dette ville slå ut kunne ingen vite. De første rolige dagene fikk oss til å lure på om markedet ville være helt dødt, men det har vist seg å ikke være tilfelle. Hadde vi stengt ned og gjort oss utilgjengelige, ville nok ting stoppet opp, men vi har vært her og vært på tilbudsiden, fortsetter Dvergsnes. 

- Tilpasser oss situasjonen
Situasjonen har likevel krevd tilpasninger. Internt i selskapet benyttes video- og andre fjernmøter for å unngå samlinger av mennesker. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi endrer også en del på rutiner ved visninger. Det er slutt på fellesvisninger, vi tar imot en og en familie etter avtale, tenner lys og åpner dører før folk kommer inn, og henstiller til å «bare se, men ikke røre», sier husselgeren som medgir at det er uvanlig å ikke håndhilse og å holde distanse til kunder. 

På tross av de spesielle forhold vi opplever akkurat nå, tror han folk har samme tanker om flytteprosesser som tidligere. Han nevner videre at alle er flinke til å tilpasse seg de rådende forhold og registrerer at de som kommer på visninger føler seg ivaretatt.

- Bruktmarkedet halvert
- Vi følger markedet med de verktøy vi har og ser at i bruktmarkedet er antall omsetninger halvert de siste ukene. Det er likevel folk som melder seg på til visninger, og ingenting tyder på at folk har mistet motet. Det legges inn bud, og eiendommer selges, men i et lavere tempo, sier megler Ole K. Kristiansen (bildet) ved Eiendomsmegler 1 i Kristiansand. 

Han legger til at han opplever at seriøsiteten til de som kommer på visninger nå er høyere og vitner om genuin interesse for salgsobjektene. Det er heller ingen tegn i det lokale markedet som tyder på prisnedgang. 

Fritidseiendommer
- Normalt legges det ikke ut mange boliger for salg de to siste ukene før påske. Hva som skjer etter denne påsken, gjenstår å se. Da har det vært større «korona-effekt» i markedet for fritidseiendommer på fjellet der kommune mer eller mindre nekter folk adgang nå. Så gjenstår å se hva som skjer med fritidseiendommer ved kysten, sier Kristiansen. 

- Roligere enn samme tid i fjor
- Vi har opplevd en relativt rolig periode gjennom hele vinteren. Dette har muligens forsterket seg noe de seneste ukene. Vi har interessenter også nå, men opplever at det er betydelig roligere enn i fjor, sier Ole J. Bueklev, daglig leder i Repstad Eiendom. 

Det Søgne-baserte selskapet er involvert i flere utbyggingsprosjekter i området, og i likhet med bransjen for øvrig opplever heller ikke Bueklev at det har vært prisfall i det lokale markedet.  


Sigbjørn Dvergsnes, selger for Aamodt Hus AS i Søgne har hatt to travle uker og tror folks tanker om flytteprosess ikke er vesentlig endret. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no