Fire personer i Kristiansand er døde som følge av virussmitte. Alle fire var under behandling på omsorgssentre i kommunen. Tre av dem på Stener Høyerdahl omsorgssenter. (Foto: Kristiansand kommune)

Nye koronadødsfall i Kristiansand

  Nicolai Prebensen
  06. apr 2020
  10:36
En beboer ved Ternevig omsorgssenter døde natt til mandag. Vedkommende var en av beboerne med kjent smitte.

Fem døde med koronasmitte
Med dette er fem personer med koronasmitte døde i Kristiansand. Alle fem har vært beboere på sykehjem og med kjent smitte.

- Vi tenker først og fremst på de etterlatte, sier ordfører Jan Oddvar Skisland.

Han roser ansatte som er satt til å stå i første linje i denne krevende situasjonen.

- Jeg vet at dette er tøft for ansatte som står i dette, og de gjør en solid og god jobb, sier ordføreren. 

Tidligere mandag:
- En beboer ved Stener Heyerdahl omsorgssenter døde søndag ettermiddag. Vedkommende var en av beboerne med kjent smitte, skriver Kristianmsand kommune i en melding mandag formiddag.

4 døde med koronasmitte
Med dette er fire personer med koronasmitte døde i Kristiansand. Alle fire har vært beboere på sykehjem og med kjent smitte.

- Vi tenker først og fremst på de etterlatte, sier ordfører Jan Oddvar Skisland som igjen roser ansatte som er satt til å stå i første linje i denne krevende situasjonen.

- Jeg vet at dette er tøft for ansatte som står i dette, og de gjør en solid og god jobb,  sier ordføreren.  

Følg rådene
Skisland peker også på at det er mange eldre og syke i kommunen som er ekstra sårbare. Derfor er det veldig viktig at vi alle sammen holder avstand og beskytter hverandre mot smitte, understreker kan.

Kommunen opplyser ikke om den eldre beboerens generelle helsetilstand forut for koronasmitten annet enn at det er andre forhold som gjorde at beboeren hadde opphold på sykehjem.

- Det har vært arbeidet godt og systematisk med isolering, testing og informasjon ved Stener Heyerdahl omsorgssenter, sier kommuneoverlege Dagfinn Haarr.

Sykehjemmene i Kristiansand er stengt for besøkende og strenge smittevernprosedyrer følges. Ni andre personer døde av andre årsaker på kommunens institusjoner den siste uken.
Sist oppdatert 06.04.2020 klokken 12:19 av Nicolai Prebensen

- Vi tenker først og fremst på de etterlatte, sier ordfører Jan Oddvar Skisland som igjen roser ansatte som er satt til å stå i første linje i denne krevende situasjonen. (Foto: Kristiansand kommune)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no