Daglig leder i Sør Cup, Geir Åge Olsen sier at Sør Cup Mini selvfølgelig er avlyst i og med at den skulle blitt arrangert lørdag 13. juni. (Foto: Arild Hansen, arkiv)

Sør Cup Mini avlyst: - Hovedturneringen ikke avklart enda

  Arild Hansen
  07. apr 2020
  18:44
Under pressekonferansen tirsdag kom det frem at «Forbudet mot kultur- og idretts- og andre arrangementer som ikke ivaretar grunnleggende krav til smittevern vil gjelde frem til 15. juni».

- Sør Cup Mini er selvfølgelig avlyst i og med at den skulle blitt arrangert lørdag 13. juni. Den har i mange år blitt arrangert på Flekkerøy, men i år var det Vindbjart, som jo er en av tre klubber som driver cupen (Fløy og Donn), som skulle står for alt ballspill mellom barn i alderen 7 til 10 år, sier daglig leder Geir Åge Olsen til N247 like etter at pressekonferansen var over.

Tynn tråd
«Sør Cup Mini» pleier å samle rundt 100 lag fordelt på 850 spillere, samt trenere og ledere, og selvfølgelig med massevis av ivrige foreldre og øvrige familiemedlemmer på tribunene eller gjerne langs sidelinjene. Når det gjelder selve hovedturneringen er planlagt første spark på ballen 20. juni. Kampene spilles på Flekkerøy, i Vennesla og på Lund. Tusenvis av dugnadstimer blir lagt ned av hundrevis av både voksne, ungdom og barn både i forkant og under selve turneringen, og leder Espen Schou Nilsen og Geir Åge Olsen vil ikke gi slipp på et aldri så lite håp i det uendelige snøret, som jo bare blir kortere og kortere for hver dag som løper.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Danskene har avviklet sin Dana Cup som jo så dagens lys tidlig på 1980-tallet, og som jo har samlet tusener på tusener av unge norske spillere gjennom disse årene. En haug av lokale klubber har deltatt der, og for mange har jo dette vært en av årets happeninger. Fårup Sommerland og dyrepark, Legoland og shopping, ballspill, vennskap, røde pølser og jolley-cola har vært som en rød tråd for over 10.000 barn og ungdom nede i pannekakelandet. I følge danske medier vil nå handelsstanden i Hjørring gå glipp av nærmere 180 millioner kroner i omsetning i takt med avlysningen. Det svir selvsagt.

Hansken ligge
Skulle selve Sør Cup glippe for de tre nevnte klubbene i år, kan de til sammen vinke farvel til rundt 3.3 millioner kroner. Her ute på øya vil det si at Fløy kan tape 1.3 millioner i inntekt.

Men, som N247 har skrevet tidligere, ligger det en buffer i bunn, så noen total krise vil det ikke bli. Et eventuelt nytt Sør Cup vil gjenoppstå i 2021.

- Nå lar vi den ligge. Vi ser jo at andre, både store og små arrangementer også er blitt avlyst landet rundt i de siste dager, men nå lar vi hansken ligge. Vi tar en grei påskeferie, og så begynner vi å arbeide i neste uke igjen, sier Olsen.

Påmeldingsfristen til Sør Cup er 1. mai. Og samme dato har også styret gitt seg når det gjelder en avgjørelse om det skal bli fotballspill eller ikke i og rundt Kristiansand fra 20. juni.

Taper penger
- Den første uka i mai skulle det komme nye oppdateringer om ståa i og rundt koronasituasjonen. Nå ser vi til over påske, og jobber ut derfra. I det siste har enkelte klubber trukket seg, mens noen få har meldt seg på. Så det svinger, sier Geir Åge Olsen.

- Og vi skjønner jo veldig godt de voksnes avgjørelser midt opp i dette. Hele landet er jo rammet av pandemien, så vi må bare la dagene gå, og ikke kaste hansken ennå, sier han, og får med seg styreleder Espen Schou Nilsen i samme tankegang.

Om næringslivet i Hjørring rundt skulle tape massevis av kroner etter avlysningen av Dana Cup, vil selvfølgelig også næringslivet i og rundt Sør Cup merke det.

-Vi snakker om flere titalls millioner kroner, avslutter Geir Åge Olsen.       
Sist oppdatert 07.04.2020 klokken 20:31 av Nicolai Prebensen

Styreformann i Sør Cup, Espen Schou Nilsen. (Foto: Arild Hansen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no