- De oransje jakken var for å kjenne igjen flokken min, sier Jon Kristensen som måtte avlyse Englandsturen i forbindelse med at selskapet feirer 25 år. (Foto: Jon Aamodt)

Feirer 25 år: - Måtte droppe tur til Aston Martin

  Jon Aamodt
  08. apr 2020
  19:40
- Vi er veldig sosiale på denne arbeidsplassen, og vi har vært på flere turer sammen, sier Jon Kristensen som i år feirer at det er 25 år siden han startet egen virksomhet på Linnegrøvan, men som måtte avlyse den planlagte Englandsturen. 

Etter å ha vært i bilbransjen siden oppstarten hos Jærnes på Lund i 1969, og deretter 15 år som selger ved Smiths auto, avsluttet han som selger av Nissan og etablerte sin egen virksomhet på Linnegrøvan. Første året med salg av biler, deretter ble det bilverksted som siden har vært fokus for Kristensen og Bilen Din. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Da virksomheten ble endret til verksted, kom også Alf Olav Skeivoll inn som ansatt. Det er 24 år siden, og veteranen er fortsatt i bedriften, nå også som medeier. 

- For 12 år siden kjøpte vi lokalet vi nå er i og flyttet fra leide lokaler i naboseksjonen. Det har utviklet seg enormt i de årene vi har holdt på. Over 13.000 kunder har vært innom, og en ting som er litt morsomt å registrere, er at mange av kundene er lojale og har fulgt med oss hele tiden. Akkurat nå var kunde nummer 14 i registeret vårt innom og fikk hjelp, sier Kristensen. 

Måtte avlyse tur
Den sosiale gjengen som i dag teller åtte personer skulle selvsagt feiret jubileet med en tur. Tidligere har det vært sykkeltur i Provence, Fleskepølsefestival i Lyngør og tur med snøscooter til Kirkenes og visitt til Russland for å nevne noen. 

- I år skulle vi feire i bilbransjen og hadde bestilt oss tur til bilfabrikken Aston Martin i England. Med de forholdene som er både i Norge og resten av verden akkurat nå, er det selvsagt ikke mulig å gjennomføre den turen, sier Kristensen. 

Ved arbeidsdagens slutt onsdag før påsken vanket det derfor en liten påskehilsen til samtlige i bedriften. 

- Det er bare litt påskegodt til fridagene. De oransje jakkene var egentlig tenkt til Englandsturen. Fargen er ikke tilfeldig heller, den er valgt med tanke på at vi skulle langt av sted, og med de jakkene ville det være enklere for meg å kjenne igjen og holde orden på flokken min, sier Kristensen. 

Ingen permittert
- Vi var litt usikre på hvordan det ville bli med arbeid da strenge restriksjoner ble innført og mange ble permittert. Her har vi så langt hatt nok å gjøre og tenker ikke å permittere ansatte så lenge vi kan unngå dette. Bare i fjor hadde vi 1.300 EU-kontroller og 800 etterkontroller, så tilfanget av arbeid er jevnt hele tiden, sier Kristensen før han sender bedriftens ansatte hjem til en velfortjent påskeferie. 

Bildet under: «Hold avstand» er teksten på grillspydet Jon Kristensen sender med i påskesekken til sine ansatte. En nyttig påminnelse i disse tider. (Foto: Jon Aamodt).

- Det er bare litt påskegodt, sier Jon Kristensen i det han gjør klar påskesekkene til sine ansatte. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no