Utbyggingsprosjektet sett fra Vågsbygd senter mot syd. (Foto: Vågsbygd Torv)

- Håper vi kan være med å styrke denne delen av Vågsbygd ytterligere

  Jon Aamodt
  18. mai 2020
  21:23
- Vi oppfatter at vi får veldig gode tilbakemeldinger fra kommunen, fra naboer og fra politikerne i Kristiansand kommune, sier prosjektleder Jarl Sindland til N247 etter at han i by- og stedsutviklingsutvalgets mai-møte presentere utbyggernes planer for «Vågsbygd Torv».

- Vågsbygd senter fungerer meget bra i dag, og med en utrolig spennende plan håper vi å kunne være med å styrke denne delen av Vågsbygd ytterligere, tilføyer Sindland. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

I et område mellom kirka og Vågsbygd senter, tett på Hovedgårdstunet og skoler i området ønsker utbyggerne en utbygging som inkluderer åpne områder hvor folk kan ferdes, samtidig som det legges til rett for tjenesteyting. 

- Etablerer et torv, og kanskje blir det pub
- Sentralt i planen er etablering av et torv, og vi ser for oss tjenester som apotek og  restaurant blant annet, utdyper prosjektlederen som under sin orientering for politikerne også fikk gehør for en lokal pub i området. 

På eiersiden i utbyggingsprosjektet deltar foruten Sindland det Søgne-baserte selskapet Aamodt Hus, representert ved Vidar Aamodt. Som 50 prosent eier av Vennesla-bedriften VEF entreprenør er også Murisør-gründer Tom Arne Aamodt engasjert i Vågsbygd Torv. 

Fremdriftsplan
- Etter den gode mottakelse prosjektet har fått ser vi nå for oss at planen kan førstegangsbehandles politisk i løpet av 2020. Da kan vi få oppstart på bygging i 2021, og første bygg på plass og klart til bruk i 2022, konkluderer Sindland. 

Vågsbygd Torv i fugleperspektiv sett fra syd. (Foto: Vågsbygd Torv)

Prosjektleder for Vågsbygd Torv, Jarl Sindland. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no