Anne Gunn Pedersen lanserte sin bok "Betraktninger og menneskemøter" onsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Hadde det ikke vært for mannen min Petter (...)

  Nicolai Prebensen
  20. mai 2020
  17:00
I butikklokalet til sønnen Gunnar lanserte Anne Gunn Pedersen bok torsdag. Det på hennes egen 60-årsdag. I forordet til boken «Betraktninger og menneskemøter», stort sett basert på artikler publisert i Søgne og Songdalen Budstikke, skriver forfatteren at dette prosjektet aldri hadde blitt noe av om ikke mannen Petter hadde oppmuntret henne og lagt til rette for boken.

- Jeg fikk bursdagsønsket mitt oppfylt, skriver hun.

60-årsdagen til Pedersen er samme dagen som boklanseringen, med andre ord 20. mai.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

 «Betraktninger og menneskemøter» inneholder 13 tidligere publiserte intervjuer og 20 petiter i lokalavisen.
- Det er et samspill mellom journalisten og de som blir intervjuet. Jeg hadde fire år i «Budstikka» hvor jeg intervjuet vanlige mennesker som hadde noe å si. Dette gjorde jeg omtrent hver fjerde uke i den tiden jeg var i avisen, og det er disse jeg re-publiserer nå. Boken har et opplag på 300 og selges på «eget forlag», fortsetter Pedersen.

Vipps
Hun forteller at salget skjer gjennom telefon eller på Facebook, og betaling skjer via vipps.

- Jeg akter ikke å bli rik på dette, det er ikke mange forfattere som blir det av bøkene sine, fortsetter hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Den tidligere lensmannen Terje Pedersen var tilstede og kjøpte boka til Anne Gunn Pedersen. Han er selv "på trykk" i boken. (Foto: Nicolai Prebensen).

Forfatteren sier videre at det å være journalist var en gammel drøm. Sjansen åpnet seg da hun etter 34 år som postansatt og i arbeid på Søgne postkontor fikk beskjed i 2014 at postkontoret på Tangvall skulle legges ned. 

- Jeg fikk sjansen til å prøve yrket, og selv om dette ikke var helt nytt for meg da jeg i mange år hadde hatt stor interesse for fotografering, ble kombinasjonen med skrivingen spennende og ikke minst lærerik, avslutter hun.

Publikum fikk både bøker, kaffe og bløtkake under boklanseringen på klesbutikken til sønnen Gunnar, onsdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no