Alf Olav Skeivoll i kundemottaket til Bilen Din understreker viktigheten av å bestille time på forhånd og ser helst at det ikke er for mange kunder som venter inne i lokalene. (Foto: Nicolai Prebensen)

Bestill dekkskifte i god tid: - Vi må ta denne pandemien seriøst

  Nicolai Prebensen, Jon Aamodt
  13. okt. 2020
  12:08
- Når vi har hatt det første snøfallet eller den første frostnatta blir det fort litt kaotisk for oss som skal skifte dekk på bilene til folk. Det er jo gøy, men i år må vi ta hensyn til den pandemien vi er inne i, og vi må ta smittevernhensyn seriøst sier Tore Ramsland ved Søgne Dekkhotell.

Han forteller at i tidligere sesonger har folk stått utenfor eller inne i dekkverkstedet i timevis og ventet fordi de ikke har bestilt time. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Slik kan vi dessverre ikke ha det i år, og alle må bestille time for dekkskift. Da er det like greit å starte nå. Vinterdekk uten pigg kan du skifte akkurat når du vil, mens det er en regel om at du ikke kan skifte til piggdekk før første november med mindre du skal opp i fjellet eller at det meldes om glatte veier i lavlandet, fortsetter han.

I likhet med andre verksteder med dekkhotell eller bedrifter som tilbyr dekkskifte skal det bestilles time på forhånd.

- Hos oss skal det bestilles time, bilen skal settes utenfor verkstedet og nøkkelen skal leveres inne i kundemottaket. Kundene må gjerne sitte i vårt lille kafé-hjørne mens de venter, men ingen skal inn i selve dekkhallen i år. Vi må ta hensyn til smittevernreglene, uansett hvor kjedelig dette er, avslutter Ramsland.

Kun timebestilling hos Bilen Din
- Vi har også begynt å merke at det er tid for å få vinterhjul på bilen, sier Alf Olav Skeivoll i kundemottaket på Bilen Din på Linnegrøvan. 

Skeivoll understreker viktigheten av å bestilling time på forhånd og ser helst at det ikke er for mange kunder som venter inne i lokalene. 

- Det blir mest effektivt for oss og minst venting for kundene når vi har bestillinger og kan planlegge dagen vår, da unngår vi også at mange mennesker samles på ett sted, og vi kan betjene kundene i trygge omgivelser, sier kundemottageren. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Tore Ramsland ved Søgne Dekksenter ber folk bestille time til dekkskifte i god tid før frosten og snøen kommer. - Vi må ta denne pandemien seriøst, sier han. (Foto: Nicolai Prebensen).

- Ikke farlig å være tidlig ute
- I år må alle forholde seg til regler som handler om å holde avstand. Dette gjelder selvsagt også her på Mjåvann når våre kunder kommer for å få på vinterhjul, sier Rolf Presterud ved Mjåvann Dekksenter til N247. 

Han har en sterk oppfordring til alle kunder om å være tidlig ute med bestilling av time og sier det er begrenset mulighet for å vente innendørs i lokalene. 

- Vi er godt i gang med dekkskifte på lastebiler og ser en økende trend blant personbiler nå. Når vi går inn i høysesongen har vi en klar oppfordring om å bestille time i godt tid. Det er ikke farlig å være tidlig ute med bestillingen, sier Presterud. 

Rolf Presterud ved Mjåvann Dekksenter (bildet) sier at i år må alle forholde seg til regler som gjelder om å holde avstand. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Tappen (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no