Butikksjef på Vinmonopolet i Søgne, Håvard Bjørkli oppfordrer kundene til å ta en tidlig julehandel i år grunnet den pågående pandemien. (Foto: Nicolai Prebensen)

- Kan bli en økning på 50 prosent

  Nicolai Prebensen
  15. okt. 2020
  07:35
På grunn av den pågående pandemien forbereder Vinmonopolet seg nå på tidenes innrykk når julehøytideligheten nærmer seg. Butikksjef Håvard Bjørkli og de øvrige ansatte ved utsalget i Søgne oppfordrer kundene sine til å forberede seg og gjerne handle tidligere enn normalt.

- Vi kan fort få en økning på 50 prosent i forhold til tidligere år frem mot jul, og da kan det både bli mangel på enkelte varer og lange køer når julehandelen skal gjøres. Derfor oppfordrer vi våre kunder til å handle tidligere til jul, og også gjerne tidligere i uka. Da blir kundeopplevelsen mye bedre og køene blir kortere, sier Bjørkli til N247.

I følge butikksjefen sitter Vinmonopolets ledelse nå og planlegger førjulstiden og hvordan det unormalt store trykket i butikkene skal gjennomføres.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- For vår del har vi her i Søgne et butikklokale på 170 kvadratmeter. Vinmonopolet regner at hver kunde skal ha 10 kvadratmeter plass, og da er regnestykket enkelt med hensyn til hvor mange vi maksimum skal ha inne i lokalet til enhver tid. Det blir to vektere som skal passe på kundene våre. Avstanden skal holdes, og vi kommer til å merke langt ut på fortauet hvor hver enkelt kunde skal stå og vente. Dette skal vi gjøre i samarbeid med Extra da vi har felles inngang med dem, fortsetter Bjørkli.

Sprit
De ansatte er også opptatte av håndvask og oppfordrer alle kundene til å sprite seg på vei inn.

- Det blir en spesiell jul, og av erfaring vet vi at det blir trykk, spesielt i år. Derfor oppfordrer vi kunder til å sprite eller vaske hendene når de går inn i butikken og ikke ta på andre varer enn de som skal handles. I tillegg ønsker vi at det i mest mulig grad brukes kort i handelen. Dette er oppfordringer, vi kan ikke tvinge folk, men vi følger helsemyndighetenes oppfordringer og håper vi bare får gode opplevelser gjennom den travle førjulstiden.

Topptrimmet
- Vi skal i alle fall være topptrimmet og ser frem til en hyggelig og travel førjulstid. Kommer du tidlig på dagen for å handle, vil du også få bedre hjelp av oss enn senere på dagen og spesielt nært innpå helligdagene, sier butikksjefen videre.

Han gir også et råd til alle bedriftskunder som skal handle til ansatte.

- Hvorfor ikke starte planleggingen nå? Fremover nå har vi tid til å hjelpe kundene med gode råd. Nærmere jul blir det fort hektisk for alle. De varene vi selger går ikke ut på dato med det første, avslutter han.
Sist oppdatert 15.10.2020 klokken 15:12 av Nicolai Prebensen

Håvard Bjørkli og Unni Bentsen ved Vinmonopolet er svært opptatt av at all handel i butikken skal foregå etter helsemyndighetenes oppfordringer. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no