Arkivbilde, rektor Mari Kolletveit da nytt skolebygg var klart i 2018. Misjonsdagen 2020 ble avviklet digitalt, uten ansamling av mennesker på skolen. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

- Aldri vært i nærheten av slike summer

  Jon Aamodt
  17. okt. 2020
  11:34
- Det er helt urolig at det har kommet inn fantastiske 159.000 kroner til misjonsdagen 2020. Tidligere år har vi sett på det som et godt resultat om vi har landet på 40.000 kroner. Med en firedobling som i år må vi bare si at responsen har vært overveldende, sier rektor ved Oasen skole Mari Kolletveit, til N247. 

Hun følger opp med å takke alle fantastiske elever som har solgt lodd, hatt arbeidsdag, løpt misjonsløp og øvd inn dansenummer og sang. Rektoren sender også en takk til skolens ansatte og alle som har kjøpt lodd og sponset elevene. 

Artikkelen fortsetter under annonsen. 
Annonse

Heldigital dag
Det spesielle med årets misjonsdag er at hele dagen har vært digital. I praksis betyr dette ingen ansamling av mennesker denne dagen. Alle aktiviteter har foregått på forhånd, og i en måneds tid har det blitt solgt lodd, gjennomført arbeidsdager og forberedelser. På selve misjonsdagen ble arrangementet streamet og lagt ut som egen nettsending som alle kunne få med seg fra sofakroken hjemme.

Hjelp til slummen i Manila
Det er prosjektet 4P For People som kan nyte godt av midler fra det vellykkede arrangementet ved Oasen. 4P driver et omfattende arbeid i slummen i Manila. Hjelpearbeidet omfatter blant annet utdanningsstøtte, foreldreundervisning, kurs for gravide og medisinsk hjelp.

4P For People er en norsk hjelpe- og utviklingsorganisasjon som driver hjelpearbeid i Manila, Filippinene. Organisasjonen er bygget på en visjon om å reise opp verdens fattige og underprivilegerte mennesker. Målet er å hjelpe mennesker og grupper av mennesker, uavhengig av hudfarge, religion og politisk ståsted ut fra en tro på at alle mennesker er likeverdige.

Sentralt i dette hjelpearbeidet er Bjørg og Ingar Åkerlund som startet det hele. 4P har utviklet seg videre til å bli en organisasjon med over 20 lokale ansatte, frivillige samt to styrer bestående av kompetente mennesker med ulik yrkesbakgrunn og erfaring. 

Ingar og Bjørg Åkerlund i slummen i Manila. (Foto: Eirik Kjær, arkiv)

Det er her i slummen i Manila 4P gjennomfører sine hjelpetiltak. (Foto: Eirik Kjær, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no