Hjørdis Knutsen (t.v.) og Mette Åkseth (t.h.) er nye på Høstmessen på Høyfjellet, mens Simone Linsner har vært med en gang tidligere. (Foto: Arild Hansen)

Nye varianter på høstmarkedet på Høyfjellet

  Arild Hansen
  17. okt. 2020
  12:39
Honning i alle varianter, både fra Skålevigletta på Flekkerøy, og fra bikuber fra de indre bygder oppe i Byremo. Hardangerlefser og potetlefser, lapper og krumkaker direkte fra øya, samt plommesyltetøy fra samme sted.

Starter lørdag
Både lørdag og søndag åpner Flekkerøy Kunst og Kulturlag dørene til den gamle befalsmessa på Høyfjellet klokken 12.00. De har gjort klart for årets høstmesse, og i fem strake timer hver dag ønsker 10 utstiller å vise det meste de har å by på. Mange uker, dager og timer ligger bak alle verkene de steller med, og her vil gjestene finne alt det som tenkes kan innen forskjellige sjangere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg har bakt og bakt i uke etter uke, så nå er det første gang jeg er med på noe slikt her oppe, så dette blir spennende, sier Hjørdis Knutsen, som har dekket utstillingsbordet med en haug av de nevnte lefsene, krumkakene og andre godssaker.

- Vi er også nye på dette høstmarkedet, og gleder oss til å se hvordan det går. Vi har mye honning i flere varianter, fra både øya og inne i fra landet, sier Mette Åkseth, som skal stå på standen sammen med mannen Geir.

Fra Alpene
Simone Linsner bor helt ute i Kjelleviga på øyas vestkant sammen med sin Thomas. Det er dette tyske paret som i de to siste årene har pyntet opp inngangspartiet til rundkjøringen med hundrevis av blomster, som er både til pynt og salgs. Det er andre gang hun er med på utstilling på Høyfjellet, og i år har hun masse varianter i te å velge mellom. Blant annet fra Alpene (Syd Tirol). I tillegg har hun laget sitt eget plommesyltetøy som hun håper vil falle i smak.

Bjørg Sørli og Anne Marie Karlsen er to jenter som har vært med i Kulturlaget i en årrekke. Første nevnte er ei jente med stø hånd med alle sine fin-fine malerier, som Anne Marie er det med strikkepinnene. Hun har laget en haug av forskjellige strikkeplagg som lyser opp utstillingen med farger i nær sagt alle varianter.

I tillegg til all utstillingen, vil kafeen holde åpent, og arrangøren lover å holde seg krystallklart til smittevernstiltakene som gjelder.
Sist oppdatert 17.10.2020 klokken 17:04 av Jon Aamodt

Anne Marie Karlsen og Bjørg Sørli har vært med i en årrekke i Flekkerøy Kunst og Kulturlag. De driver i hver sin sjanger, og har masse flott å vise til. (Foto: Arild Hansen)

En av utstillingsveggene på Høyfjellet på Flekkerøy i helgen. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no