De fem elevene som har stelt med «Øya-kalenderen». Fra venstre Esther Tshonga, Maren Kristiansen, Mathea Kleiveland, Reidar Vingen og Alvin Frivold Thomassen. (Foto: Arild Hansen)

Elev-bedrifter på Flekkerøy: Har laget egenprodusert «Øya-Kalender»

  Arild Hansen
  17. nov. 2020
  19:14
I mange år har elever ved Lindebøskauen skole på Flekkerøy hatt sine egne elev-bedrifter. Det er myntet på 9. trinn. Det vil si at alle inntekter av de respektive ting de har laget, har gjerne gått til en flott skoletur når de skal avslutte skolegangen på Flekkerøy etter at det tiende skoleåret er over. Men, i og med korona-situasjonen man er inne i for tiden, kan ingen ting planlegges fremover

Samler sammen
- Vi samler sammen et eventuelt overskudd, så skal vi nok finne på noe i fellesskap, sier trinnleder Sigrun Buhaug.    

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Ved niende trinn på ungdomskolen går det 56 elever. De to klassene har hver sine seks elev-bedrifter, og de fem ungdommene N247 traff på tirsdag i «langfri», har laget sin egen årskalender for 2021.

- Nå skal de selge dette fine produktet, og salget foregår frem mot nyttår. Ellers er det noen bedrifter som lager duftelys, T-lys, noen lager fyrstikkesker med øy-motiv på, så de står virkelig på og er flinke, sier Buhaug.

- Vi har tatt en del av bildene selv, og så har vi fått enkelte av andre. Vi har laget både vinter og sommer-motiver, så vi håper dette vil falle i smak, og at folk vil kjøpe den, sier Maren Kristiansen, som legger til at det flotte verket koster 249 kroner.

Fine motiver
De har fartet rundt på flere steder på Flekkerøy og tatt fine bilder. Som ved enkelte båtplasser, i Skibbusundet, de har viet en spesiell måned et flott bildet fra båtkortesjen fra årets 17. mai-feiring. Det samme har de gjort når det kommer et flott bilde fra det gigantiske rekordbålet på 24 meter på St. Hans-aften, hvor hundrevis av små og litt større båter samlet seg ute ved Indre Lindøya for å bivåne det hele.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Maren Kristiansen (t.v.) og Mathea Kleiveland viser frem en side i kalenderen. (Foto: Arild hansen).

- Vi har bare denne kalenderen å vise til så langt. Vi vil først selge, og ta opp bestillinger, før vi trykker opp et eventuelt opplag. Vi skal selge til familie og venner, og andre bekjente. Så bruker vi sosiale medier, og så får vi håpe at vi får solgt en del. Mandag mener jeg vi har solgt rundt ti stykker, så vi er i gang, sier Maren og Mathea, før de småløper i duskregnet inn til ny skoletime.

Sigrun Buhaug er leder for niende trinn på Lindebøskauen skole. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no