Bjørn Lerdal (t.v.) og Petter Kristoffersen med spøkelsesredskaper og søppel de tok med seg til land etter at dykkerne fra Søgne hadde sendt dem opp fra havbunnen. (Foto: Arild Hansen)

Spøkelsesredskaper rundt Flekkerøy: - Hvorfor reise innover for å handle

  Arild Hansen
  20. nov. 2020
  14:23
Torsdag fant medlemmer fra Søgne Dykkerklubb over 30 spøkelsesredskaper langs Kjærskilen og ved Kjelleviktangen ved Flekkerøy. Fredag var det klart for nye dykk. Igjen ble det funnet masse rart på havets bunn. Riktignok det meste teiner av alle slag, men både bildekk, avrevet taubiter, og dykker Siri-Lill Kristoffersen måtte smile litt ekstra da hun og kollegaen hentet med seg ei gammel dameveske opp til overflaten.

Norgeskjent
Om selve innholdet ikke var så mye å skryte av, var i hvert fall alt fra leppestift, pengepung og andre jålesaker søkk borte. 

- Veska var proppfull av tang, sier Siri-Lill, og smiler godt etter avsluttet dykk fredag ettermiddag.
 
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Den spreke Søgne-jenta, som er oppvokst på Tinnheia, begynte å dykke så langt tilbake som i 1983. Siden har det blitt mange dykk, i en haug av skjærgårder. Fredag var hun nede på rundt 45 meter utenfor Flekkerøy, men det blir bare for smådykk å regne når hun nevner at hun har vært nede på 100 meters dyp. Hun har blant annet vært flere turer ned til det sagnomsuste forsyningsskipet «Seattle» som ble senket under krigen og ligger på bunnen av Korsvikfjorden. I tillegg var hun med og fant den tyske vaktbåten «Mosel» utenfor Lillesand for mange år siden. Om ikke det var nok, var hun også ei av de aller første jentene som startet med grottedykking her hjemme.

Hun har kanskje ikke er blitt verdenskjent for alle sine mange dykk, men hun er godt kjent i hele dykker-Norge.
 
Nesten like mye
- Det har blitt noen dykk siden jeg startet opp for 37 år, siden, sier Siri-Lill litt beskjedent.

Fredag var det altså klart for nye dykk, og hun er like overrasket som mannfolka over hvor mye søppel som ligger på havets bunn.

- Nå fikk jeg et overblikk, og det er ikke så all verdens igjen i det området hvor vi var nede i dag, sier hun til N247.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Siri-Lill Kristoffersen  med damevesken hun og kollegaen fant på havbunnen fredag formiddag. (Foto: Arild Hansen).

- Fantastisk jobb
- Få nå inderlig med at Søgne Dykkerklubb gjør en fantastisk jobb for oss. De stiller med «Snorkel III», samt dykkere og som du ser på alt søppelet i konteineren, bidrar de veldig til at vi kan få ryddet opp der nede i havet, sier Petter Kristoffersen.

- Det er inderlig godt at Flekkerøy Vel har et flott samarbeid med dykkeklubben litt lenger vest i kommunen. Vellet gjør også en heroisk innsats for øy-boere ellers, så de setter nok ekstra pris hvis folk som bor her ute er med og støtter opp, sier Kristoffersen, etter endt dag på sjøen.
Sist oppdatert 20.11.2020 klokken 15:25 av Nicolai Prebensen

Dykker Glenn Ivar Tønnessen (t.v.) fra Søgne og Bjørn Lerdal fra Flekkerøy foran konteineren ute i Åshavn. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no