Jack Andersen har sendt dette leserinnlegget til N247. (Foto: Nicolai Prebensen, arkiv)

«Ser ikke Cultiva Express på søkere fra Norges tredje største sportsgren som sportsutøvere?

  Administrator
  23. nov. 2020
  12:13
Leserinnlegg 
Slik kan det absolutt tolkes, avslaget som kom fra Cultiva Express på tirsdagens utdeling til unge talenter. Av de 84 som søkte stipend og midler fikk 66 innvilget støtte, alt fra 5.000 kroner til 30.000 kroner.

Av de som fikk i innvilget søknaden var blant annet åtte badmintonspillere, for øvrig en bra sportsgren. Her var det altså åtte fra ett sportsmiljø som fikk innvilget sine søknader, godt begrunnet og vel fortjent.

Leserinnlegget fortsetter under annonsen.
Annonse

Men, undertegnede reagerer på at en søknad fra et medlem av Søgne skytterlag blir avfeid med et avslag uten begrunnelse, det er utrolig. Søker er Norges mestvinnende ungdomsutøver i sin klasse gjennom tidene. Caroline Finnestad Lund er Norgesmester flere ganger, sannsynligvis også et fremtidig OL-emne.

Caroline går nå på toppidretts gymnas i Kongsvinger med fokus på skyttersporten, og sendte en søknad på 15.000 kroner for å håpe på annerkjennelse for sportsgrenen. At man får et avslag er greit, men man bør da forvente at avslaget er begrunnet på en god og saklig måte, det var det ikke, kun et ubegrunnet avslag på søknad om stipend.

Man kan da spørre seg om Cultiva Express ikke anser søkere fra skyttersporten som fullverdige sportsutøver på linje med badmintonspillere? Her burde Cultiva Ekspress ta en ny gjennomgang og vurdering av søknaden og anerkjenne skyttersportens utøvere gjennom sin stipendordning.

Kun slik vil man få vite om Cultiva Ekspress anerkjenner Norges tredje største sportsgren og deres deltaker som fullverdige sportsutøvere.

Jack Andersen
Søgne
Støttemedlem Søgne skytterlag.
Sist oppdatert 23.11.2020 klokken 14:48 av Nicolai Prebensen

Caroline Finnestad Lund under Landsskytterstevnet på Evje 2019. (Foto: Roar Tolfsen, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no