Både to og firbente sperret øynene opp på Langenesveien mandag ettermiddag. Karin Haugland og sønnen, Martin som står lengre nede i bakken, sørger for at bilene på fylkesveien dempet farten slik at svanen ikke ble påkjørt. (Foto: Nicolai Prebensen)

Svanedrama på Langenesveien: Så kom Willy...

  Nicolai Prebensen
  23. nov. 2020
  16:22
Klokken 15.08 mandag ettermiddag gikk alarmen i N247s redaksjonslokaler på Linnegrøvan. Politiet meldte om en svane som skapte trafikkproblemer på Langenesveien. 

Vi rykker til stedet, og 100 meter nord for Langenes skole stod svanen, Karin Haugland og Martin Haugland Wæhre og passet på at bilistene senket farten på det uoversiktlige stedet på fylkesveien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Vi har ringt politiet, og de har gitt beskjed til fallviltgruppa i kommunen. Vet du når de kommer, vil de vite, de to som har passet på den fjærkledde en stund.

- Nei, svarer vi, og ringer.

- Vi har fått beskjed og er på vei, sier Steinar Sunde i fallviltgruppa til N247.

Så kom Willy...

Willy Andresen er ansatt i kommunen og har i mange år jobbet i skjærgårdstjenesten i Søgne og er vant med de store fuglene.

- Kjører du bilen hvis jeg holder svanen på fanget, spør Andresen en lett nervøs reporter som etterhvert skjønner hva hans plan er.

- Jeg har hjulpet svaner mange ganger, sier han mens trafikken står bom stille og svanen står midt på fylkesveien.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Willy Andresen prøver å slå av en prat med svanen på Langenesveien mandag ettermiddag. Den var ikke særlig pratsom og ville aller helst at Andresen kom seg vekk. (Foto: Nicolai Prebensen).

En prat med svanen hjelper ikke. Den vil ikke bli med, og Willy setter svanen i bevegelse ned mot Langenes skole med Karin Haugland og reporteren halsende etter.

Godt hjulpet
Fuglen løper det den er god for, godt hjulpet av utforbakken og letter. Først i enden av sletta kommer den seg høyt nok og sveiper tretoppene på vei ut i det fri igjen, tilsynelatende helt uskadet takket være en handlingsdyktig kommuneansatt.

Hvorfor svanen i utgangspunktet havnet på fylkesveien fikk vi aldri noe svar på.
Sist oppdatert 23.11.2020 klokken 16:53 av Nicolai Prebensen

Willy Andresen har startet jakten på svanen, og farten øker. (Foto: Nicolai Prebensen)

Full fart nedover mot Langenes skole. Like etter letter svanen og flyr bort. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no