Lokale investorer har overtatt selskapet som har byttet navn til Tangvall Torg AS. (Foto: Nicolai Prebensen)

Tilbake til lokale eiere

  Jon Aamodt
  09. jan 2021
  19:02
Tangvall Torg AS, tidligere kjent under navnet Haugen Senter, er tilbake på lokale hender etter at selskapet i 2014 ble solgt av Haugen-brødrene til et Oslo-basert investeringsselskap. Det er de lokale investorene Thor Inge Ommundsen og Ruben Byberg Olsen som fra november 2020 er henholdsvis styreleder og styremedlem i selskapet som nå igjen har forretningsadresse på Tangvall. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Stor eiendom
Da eiendomsmassen ble solgt i 2014 hadde den i følge salgsoppgaven et bruttoareal på 9.500 kvadratmeter og hadde i tillegg 125 parkeringsplasser både innendørs og utendørs. Etter syv år med et turbulent eierskap gjennomgikk selskapet flere endringer og byttet i 2020 navn til Tangvall Torg AS. Mot slutten av fjoråret ble det klart at det er lokale investorer som igjen har kontroll over eiendommen. 

Neppe 10 etasjer nå
I 2018 behandlet Søgne kommune en større reguleringsplan for eiendommen. Reguleringsforslaget fra den gang innbar en større utvidelse hvor det eldste bygget (tidligere Unik, Parfymeriet) skulle rives. En betydelig utvidelse med leiligheter i opp til 10 etasjer var også med i planen deg gang. 

De nye eierne har så langt være lite villige til å uttale seg om fremtidsplaner for næringseiendommen, men etter det N247 erfarer vil det i denne omgang ikke være aktuelt å realisere planene fra 2018. Enkelte innvendige arbeider og en fornying av fasader i den delen som i dag disponeres av Coop Mega, er trolig blant de første tiltak som blir gjennomført. Hva som vil skje med de eldste bygget (bildet) etter at også Siljes lille butikk flyttet over i lokalet hvor den nå nedlagte Zeppelin holdt til, er ikke kjent. 
Sist oppdatert 09.01.2021 klokken 20:26 av Nicolai Prebensen

Et betydelig næringsareal inngår i selskapet Tangvall Torg AS. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)

Etter det N247 erfarer er det per nå ikke aktuelt å realisere reguleringsplanen fra 2018. (Foto: Atelier T. Olsen og Siv.ing. A. Reinertsen/Haugen senter AS)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no