- Nå handler det meste om å ta vare på spillerne når det gjelder fysikk, og ikke minst det mentale. Det ble jo en litt merkelig sesong i fjor, og det kan bli tøft i år, sier sportslig leder i Fløy, Vidar Røsstad. (Foto: Arild Hansen, arkiv)

- Vi er godt forberedt på det som måtte komme

  Arild Hansen
  03. apr 2021
  17:20
Når denne saken om Fløy publiseres, har spillerne hos de blå og hvite fra Flekkerøy tatt seg en aldri så liten påskeferie. Den må de smake litt ekstra på. For det kan nemlig bli den lengste pustepausen de får før årets PostNord-liga eventuelt blåses av først helt i slutten av november.
 
Tidligere enn i fjor
- NFF har i dialog med Toppfotball Kvinner (TFK), Divisjonsforeningen (DF) og Norsk Toppfotball (NYF) utarbeidet en plan for oppstart av toppfotballen. Eliteserien for menn starter 8-9. mai, OBOS-ligaen 15. mai, Toppserien og 1. divisjon kvinner 22-23. mai og PostNord-ligaen 5-6. juni», sier direktør i NFF, Nils Fisketjønn til fotball.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Det vil si at klubben fra øya først får jakte etter seriepoeng i helgen 5-6. juni. Det er rundt halvannen måned etter en normal seriestart, men samtidig også en god måned tidligere enn oppstart i fjor, da pandemien fremdeles var litt fersk i Norge. 2020-sesongen ble derfor avviklet med en enkel serie samt sluttspill. Der deltok Fløy, og selv om det ble tap i alle sluttspillkampene på senhøsten, var det en del verdifull lærdom å bygge videre på til årets sesong som altså først starter om et par måneder.
 
To viktige spillere
Før årets sesong har Fløy mistet flere sentrale spillere. Det krydrer nok litt ekstra i spillerstallen at spissen Lasse Sigurdsen nylig signerte en kontrakt som varer ut august måned. At Mathias Grundetjern også kommer tilbake 20. juni etter skolegang på Sola i Rogaland, er den siste fotballnyheten på Flekkerøy.

- Helt topp, dette. Mathias er en god midtbanespiller og Lasse en god spiss. De kjenner hverandre godt gjennom mange år, så disse returene hilser vi veldig velkommen, sier sportslig leder, Vidar Røsstad til N247 påskeaften, og fortsetter;

- Hvis ikke det blir noen nye forandringer angående pandemien og ditto seriestart, er det ikke mange kampene Mathias mister i sesongstarten.
 
28 klubber
Selv om seriestarten så langt er planlagt for de tre øverste ligaene, kan noe muligens skje hvis smittetrykket letter, og nye retningslinjer blir satt. For Fløys del kan det bli en mulig tidligere seriestart.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Lasse Sigurdsen (t.v) signerte nylig under for Fløy, til glede for sportslig leder Vidar Røsstad. Rægestimen hyllet også hjemkomsten til spissen. Fra venstre bak: Stig Cato Opseth, Oddfinn Pedersen, Richard Tørressen og Kenneth Vestberg. (Foto: Arild Hansen, arkiv).

- Alt er vel ikke landet helt. Det er 28 klubber i de to PostNord-ligaene, og etter påske skal de alle komme med ønsker og diverse forslag. Jeg hører jo det snakkes om en ny enkel serie som i fjor. I og for seg var jo det greit. Men nå må vi i Fløy være sjeleglad for at klubben tilhører den norske toppfotball-protokollen, og ikke breddefotballen. Det er ei lita stjerne til alle som heier på og tilhører Fløy, sier Røsstad
 
Mentale plan
- Nå handler det meste om å ta vare på spillerne når det gjelder fysikk, og ikke minst det mentale. Det ble jo en litt merkelig sesong i fjor, og det kan bli tøft i år. Det kribler i beina til gutta. De har lyst til å komme i gang med seriespillet, og det er ennå lenge til vi får høre dommerfløytene for første gang i år. Så vi må bruke tålmodigheten, trene godt og ha humøret med oss. 

- Organisasjonene som styrer med seriespillet gjør en god jobb, og vi må bare lytte til dem, og ta det som måtte komme. Det hjelper ikke å sutre. Vi i Fløy er forberedt og spillerne har vist en fantastisk fin disiplin opp i alt dette. De får ikke bruke garderobene, de må kun være en spiller i hver enkelt bil til og fra trening. De må bruke munnbind og alle må ha tatt koronatesten. Fremover blir det to tester i uka, som blir tatt internt, i og med at vi har fagfolk i gruppa, sier Vidar Røsstad, som avslutter med at Fløy skal spille tre treningskamper i mai. Borte mot Arendal, og mot Notodden og Fram/Larvik på nøytrale baner.
Sist oppdatert 03.04.2021 klokken 17:34 av Nicolai Prebensen

Mathias Grundetjern kommer tilbake til Fløy 20. juni etter skolegang på Sola i Rogaland, er den siste fotballnyheten på Flekkerøy. (Foto: Svein Grundetjern)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no