Tut, tut. Nå er det åpnet for sommeren sier museumsvert Stian Engedal Lunde (t.v.), konstituert avdelingsleder Gro Eikeland og daglig leder Arild Andersen ved Kanonmuseet på Møvig. (Foto: Arild Hansen)

For full musikk på Kanonmuseet

  Arild Hansen
  27. juni 2021
  16:41
Toget gikk, Tveit Union spilte, og både vaffeljernet og kaffen varmet like mye som sola. Folk stimet til utover søndagen da Kanonmuseet på Møvig åpnet opp for sommeren.

Veldig fint
Tveit Union har jo vært kjent for å være et av landets fremste musikkorps i flere tiår. De har også vist seg frem i mange land, og søndag viste de igjen noen av sine takter da de underholdt kloss ved den store kanonen som preger mye av det innbydende og flotte museet ute på fjelltoppene på Møvig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Nå har vi fått det veldig fint, og stedet viser seg adskillig bedre nå enn bare for noen måneder siden, sier daglig leder Arild Andersen til N247.

Museumsbygg
Det er bygd et nytt og flott museumsbygg, med butikk, kafé, seminarrom, og ikke minst flunkende nye toaletter. N247 traff også ei veldig smilende og blid Gro Eikeland, konstituert avdelingsleder for Kanonmuseet. 

- Dette er jo kjempegøy. Og det kom bare flere og flere folk utover dagen, eller i pulje to som vi har lagt opp til.

To smell
Klokken 13.00 og 16.00 ble den gedigne kanonen tatt i bruk, og to «interne» smell hørtes godt blant de mange fremmøtte.

- Vi har jo sett frem til denne dagen. At vi traff så godt med været, passet perfekt. Folk koste seg, og så fikk vi jo vist frem det nye flotte museumsbygget. Det er blitt veldig fint, sier Gro Eikeland, og fortsetter;

- Så er vi veldig stolte av Sambandsbunkeren som åpnet i fjor. «Menneskene og Møvik» er en historie om dagliglivet til lokalbefolkning som levde her under krigen. Bunkeren ligger kloss nede ved parkeringsplassen som vi har laget nesten dobbel så stor som før. Vi har brukt all massen etter sprengningen til dette, sier Eikeland videre.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Tveit Union Musikkorps spilte under «Kanonmuseets Dag» søndag. (Foto: Arild Hansen).

Vil bli større
Selv om mye har blitt gjort ute på Møvig i det siste, har ledelsen ved Kanonmuseet også flere planer inn i fremtiden. De ønsker å utvide området, og ser også for seg en miljøpark på sikt.

- Helt klart. Vi er i dialog med Vågsbygd Vel og astronomiforeningen som har et teleskop her. Vi har også et godt naboforhold, så på sikt ser vi også for oss at folk kan komme sjøveien ut her med fergeforbindelse, sier Gro Eikeland, som er strålende fornøyd med «Kanonmuseets Dag» søndag.

Hver dag
- Nå er det åpent hver eneste dag her ute på Møvig, og toget går på skinner ut hele juli, sier hun, mens rundt 20 musikanter fra Tveit Union serverer marsjer og mye annet så vel bare de kan det.

Leif Arnesen (t.v.) fra Flekkerøy elsker musikk og instrumenter, og er en kjent og kjær bassist ute på øya. Foran den store kanonen fikk han en liten prat med Alf Synstad som spiller klarinett i Tveit Union. Han kommer fra Hånes, men bor i Vågsbygd. (Foto: Arild Hansen)

Godt med mennesker på Kanonmuseet søndag ettermiddag. (Foto: Arild Hansen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no