Valkyrien Allstars spiller i Amfiet på Søgne gamle prestegård 15. juli . (Foto: Ingvild Skeie Ljones)

Konsertsommer på prestegården

  Jon Aamodt
  13. juli 2021
  14:07
- Søgne gamle prestegård ønsker store og små velkommen tilbake til konserter på prestegården. Torsdag kveld 15. og 29. juli spilles det konsert i det flotte uteamfiet med Valkyrien Allstars og Jan Eggum & Halvdan Sivertsen. Her kan publikum nyte sommervarmen med god musikk og noe kaldt å drikke. Søndag 1. august er det The Bjorvands som skal spille Beatles-sanger i kultursalen for hele familien, sier Glenn Thomas K. Johansen ved kultursenteret til N247. 

- Det blir en blanding av noen store artister og noen ikke fullt så kjente, men vi håper uansett på suksess og at folk igjen kommer for å oppleve kultur her på prestegården, sier kulturkonsulent Vilde Matzow. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Valkyrien Allstars 15. juli i Amfiet
- Valkyrien Allstars er kjent som et av landets beste liveband og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk. Bandet har dratt i nye retninger for hver utgivelse det har sluppet og har endt opp med et særegent uttrykk de ikke deler med noen. Siste studioalbum i rekken «Slutte og Byne» vant for kort tid siden Spellemannsprisen 2020 i kategorien Vise, og ligner mistenkelig på pop-musikk, sier Johansen. 

Bandet Består av Tuva Syvertsen, Magnus Larsen Jr, Erik Sollid og Martin Langlie. 

Konsert med Jan Eggum & Halvdan Sivertsen 29. juli. 
- Ryktet forteller at Eggum og Sivertsen har lagt nye planer, og tatt noen nye (gitar)grep, forteller kultursenterets medarbeidere.

De legger til at forrige gang duoen reiste på turné var det med stor suksess og fullsatte saler over hele landet, og nå har altså de to gitarkameratene funnet sammen igjen, og er klare med både nye og gamle sanger.
 
Med kjente og ukjente gullfunn i hverandres skattkister, med varme og store doser humor byr de to på sine helt spesielle skråblikk på verden og på hverandre – med et årelangt vennskap i bunnen. Igjen skal disse to folkekjære, men veldig ulike artistene vise oss hvorfor sangene deres passer så godt sammen, og hvorfor både sangene og sangerne er elsket av en hel nasjon. De skal vise oss hvordan man, med bare to stemmer og to gitarer, kan fylle et konsertlokale med intens tilstedeværelse, trøkk, rungende latter og myke, magiske øyeblikk.

Kultursøndag og familiekonsert med The Bjorvands 1. august
The Bjorvands er et band med tilhørighet i Kristiansand. Tre av utøverne er brødrene Mark, Erik og Scott Bjorvand. De spiller henholdsvis gitar og bass, i tillegg til vokal. Med seg på̊ trommer har de barndomskameraten Per Finstad. Bandet har turnert i både inn- og utland gjennom en rekke år og har gitt ut to plater med eget materiale under navnet The Flush- De har spilt på Quartfestivalen flere ganger og vært oppvarmingsband for store internasjonale grupper og artister. Nå kommer de til Søgne gamle prestegård og skal spille Beatles-melodier.

Songvaar Fyrs Venner
Songvaar Fyrs Venner er som alltid klare som medhjelpere når det arrangeres konserter på Søgne gamle prestegård. Det er denne aktive venneforeningen som blant annet sørger for at konsertenes viktigste deltakere, alle i publikum, får sine behov ivaretatt. 

Med egne nye salgsvogner er venneforeningens medlemmer klare til å takle tidenes sommervær, også for de av gjestene som vil innlede kvelden i den nydelige eplehagen før konsertstart.

The Bjorvands spiller Beatles-melodier for store og små i Kultursalen. (Foto: Pressefoto)

Glenn Thomas K. Johansen er kulturkonsulent ved Søgne gamle prestegård. (Foto: Jon Aamodt, arkiv)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no