- Det ble bare spill på andrelagene, så jeg gav meg i ung alder, sier Dagfinn når vi treffer han på landsiden av Flekkerøytunnelen lørdag klokken 11.00. (Foto: Arild Hansen)

Dagfinn og Fløy på glatta mot Egersund

  Arild Hansen
  11. sept. 2021
  19:35
Dagfinn Grastveit har vært Fløy-gutt siden han kom til øya i 2007. Før det handlet det om fødebyen Egersund og fotballklubben i den vesle fiskerbyen. Lørdag møttes de til kamp vestover, og Dagfinn var selvfølgelig på hjulene, noen få timer etter spillerbussen.
 
Tre ulykker
Dagfinn gikk på Husabø barne- og ungdomsskole i oppveksten, og spilte ball for de gule og sorte frem til 14-årsalderen.

- Det ble bare spill på andrelagene, så jeg gav meg i ung alder, sier Dagfinn når vi treffer han på landsiden av Flekkerøytunnelen lørdag klokken 11.00.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

35 mil og fem timers kjøring tur retur lå foran ham. Og for en reise det ble.

- Ja, gjett om. Det er jo lenge siden det har vært regnvær, og det som kom ned langs kysten denne lørdags formiddagen, la seg på asfalten som en slags film. Det var kort og godt glatt. Jeg ble vitne til to utforkjøringer. To mellom Mandal og Lyngdal, og en ved Flekkefjord. Det var dramatisk nok, sier Dagfinn, som rakk kampen i god tid.

I Fløy har han vært en «alt-mulig-mann» siden han kom hit. Han har lagt ned et utrolig arbeid for de blå og hvite, og det er mye lettere å nevne det han ikke har gjort, enn alt han har syslet med. Han reiste til Egersund som en veldig betenkt optimist.
 
Tidlig scoring
- Må jo alltid være optimist, men også realist. Det er jo en opprykksfavoritt vi skal møte, sier Dagfinn.

Han hadde knapt rukket og sette seg på tribunen før den første kom midt i mot (Lars Erik Sødal). Så kom det en til (37 min. Michalsen), og ennå en til bare tre minutter senere (Sødal).

- Og da var vel mye kjørt til pause, slår Dagfinn fast.

Og da det stod 4-0 syv minutter etter hvilen (Johansen) lurte vel de fleste på hvor hen dette skulle ende. Mathias Grundetjern pyntet litt på det etter 67. minutter da han fikset en redusering på langskudd, men det ble med det. Både før og etter reduseringen var Fløy-keeper Ante Knezovic på glatta, slik Dagfinn hadde vært i bilen noen timer før.
 
Personlige feil
Først sendte Ante et håpløst utspill rett i beina til en motspiller, og han igjen kunne bare trille ballen til en 4-0-ledelse. Så taklet han det tåpelig til for seg sjøl og laget noe senere, men straffesparket som fulgte tok han seg pent av.

- Nå må guttene reise hjem og gå i seg selv. Alle sammen. De viste i perioder i andre omgang hva som bor i laget, og spilte bra og kjempet godt etter reduseringen. Men, en fotballkamp varer som alle vet i nitti minutter, sier Dagfinn Grastveit til N247.

Dagfinn på plass i Egersund lørdag ettermiddag. (Foto: Vidar Røsstad )

Det ble tap mot Egersund 4-1 lørdag ettermiddag. (Foto: Dagfinn Grastveit)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no