Ivrige deltakere på treningsøkta i gymsalen på Myra onsdag ettermiddag. (Foto: Arild Hansen)

Flekkerøy Kampsportklubb feirer 15-årsjubileum

  Arild Hansen
  15. sept. 2021
  18:43
- Det å ha både startet og drevet kampsport på Flekkerøy, har vært en spennende, interessant og samtidig gøyal reise i de 15 årene som har gått, sier Michael Mark Santos i gymsalen på barneskolen på Myra.
 
Følte seg frem
Onsdag kveld er det på dagen alle disse årene siden at Michael gikk inn dørene til gymsalen, veldig spent på hvordan forhåndsmeldingene hadde blitt mottatt her ute på ei øy som aldri før hadde sett denne type idrett før.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg bodde jo her ute, og må innrømme at jeg følte meg litt frem blant en del beboere før jeg spredte nyheten. Da jeg kom til gymsalen denne kvelden 15. september i 2006, møtte det opp 35 nybegynnere. Da ble jeg veldig glad, og jeg tenkte der og da at dette skal jeg få til på Flekkerøy, sier en blid Michael til N247.

Han startet med denne idretten inne i byen for 33 år siden. Siden den gang har han fått med seg det som nesten tenkes kan innen denne kampsporten. Han forteller videre:

- Grenen vi driver med heter «Kali Sikaran». Det vil si at vi driver med selvforsvar, eller kall det gjerne realistisk selvforsvar, ikke konkurranseidrett. Det er veldig viktig å få med, sier han.
 
Høy grad
Michael har reist i hele verden, både som utøver og instruktør. I dag er han blant de fem høyeste graderte på «heile kloden» i denne filippinske stilarten. En prestasjon det står all respekt av.

- Visst er det gøy. Men så ligger det veldig mye tid og trening bak dette, smiler han på denne store dagen, som han også gjerne vil feire sammen med Ole Petter Olsen, også fra Flekkerøy. Samt dagens medlemmer, som dessverre har sunket litt i antall grunnet pandemien.

- Dessverre. Men det er jo ikke bare vi som har lidd under dette. Vi har vært mellom 12-15 utøvere på treningene i det siste, sier Santos videre.
 
- Veldig flott
- I dag er jeg veldig glad for at Ole Petter er tilbake på øya igjen etter åtte år i Oslo. Jeg husker godt den gang han kom inn i gymsalen for 15 år siden. Og det han har lært og tatt med seg videre står det veldig respekt av. Jeg tror nok han må overta dette den dagen jeg gir meg, sier Michael, og ler godt.

Artikkelen fortsetter under bildet.
På jubileumstrening onsdag ettermiddag: Foran fra venstre Elisabeth Finsådal, Eva Isaksen, Sindre Tønnessen, Martine Ribe, Camilla Tørresen, Lene Langsetter Peersen og Johannes Olsen. Bak fra venstre Ole Petter Olsen, Karen Sofie Redondiez, Mille Sofie Midtbø, Ronnie Husberg, Weronika Aleksandra Tomczynska, Daniel Finsådal og Michael Mark Santos. (Foto: Arild Hansen).

Ole Petter parerer:
- Nå drøyer vi den litt. Men det er godt å komme tilbake til øya igjen, til Michael og alle de andre utøverne, sier Ole Petter, som var 14 år gammel den gang han begynte med kampsport under Michaels ledelse.

I dag er han blant de fem øverste rangerte i Norge. For å oppnå dette, har han vært gjennom utallige treningsleirer samt en del graderinger.

Som guttunger flest var Ole Petter med i mye før dørene i gymsalen og grenen «Kali Sikaran» dukket opp. Det handlet om fotball, speideren, Yngres og Rasken i kirken, Han sang også i kor.

- He, he. Jeg sang i jentekor den gang, minnes Ole Petter, som avslutter slik:
- Kampsporten krydret hverdagen min den gang, og gjør det ennå, sier han, før 15-årsjubileet skal feires litt.

- Først ei treningsøkt. Så litt kake, smiler Ole Petter, før han og Michael setter gaffelen i hver sitt kakestykke.
Sist oppdatert 15.09.2021 klokken 18:53 av Nicolai Prebensen

Bløtkake etter treningsøkta på Myra onsdag ettermiddag. (Foto: Arild Hansen)

Michael Mark Santos (t.v.) og Ole Petter Olsen for rundt ti år siden. (Foto: Lene Selstad Santos)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no