Ole Thomas Hansen fra Flekkerøy danser sammen med artisten Royane Harkati. (Foto: Privat)

«Skal vi danse»: Nytt lokaloppgjør på parketten lørdag

  Arild Hansen
  16. sept. 2021
  18:45
Gled dere til lørdag igjen, kjære lesere. Ikke minst til dere som har «Skal vi danse» på TV2 som et av helgens favorittprogrammer. Da vil du igjen få stifte bekjentskap med de helt lokale guttene, Ole Thomas Hansen og Alejandro Fuentes fra Flekkerøy og Tarjei Svalastog fra Vågsbygd.
 
Veldig lokalt
Et mer tett og lokalt innslag som det som preger mye av dansegulvet i årets konkurranse, har vel knapt TV-kanalen hatt siden programmet gikk på luften første gang i 2006. Det er bare Vestergabet, eller gjerne Flekkerøytunnelen på 2,3 kilometer, som skiller avstanden mellom Ole Thomas og Alejandro fra Tarjei. 

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Førstnevnte er øy-gutt god som noen, mens «Idol-Ali», som mange kjenner han som, har kjøpt seg hus på Flekkerøy og bor her ute sammen med familien. Tarjei er oppvokst inne i den store bygda på landsiden.

Nylig snakket N247 Ole Thomas på telefonen fra sitt nye «hjemsted» inne på Frogner. Hvor de tilreisende deltakerne har fått hver sin leilighet i et boligkompleks i regi av TV2.

8. august
- Her har vi bodd fra den første samlet treningen 8. august. Premieren var 28. august. Så bor vi her så lenge vi henger med i programmet. Finalen går av stabelen lørdag 13. november, sier Ole Thomas med en liten latter på lur.

- Selvfølgelig håper jeg å bo her til den siste dansen er unnagjort. Hadde smakt utrolig godt med en finaleplass, sier han, og forteller videre at dagene går med til mye trening, måltider, samtaler og søvn.
 
«Proffdansere»
Både Ole Thomas og Tarjei er hentet inn og blir av TV2 definert som «proffdansere». Mens Alejandro er reinspikka amatør i dette dansesirkuset.

- Min partner heter Royana Harkati. Hun kommer opprinnelig fra Marokko, men hun har bodd veldig lenge i Norge. Hun er tobarnsmamma, er artist og har deltatt i Grand Prix, sier Ole Thomas, og forteller videre:

- Tarjei sin partner er TV2 sin sportsanker Sire Nilmine Avlesen-Østli. Alejandro forsøker så godt han kan å følge etter proffdanser Maria Lie Ramella på gulvet. Det gjør han jo, sier Ole Thomas.

«Naboer»
I løpet av to lørdager har TV-seerne fått stiftet bekjentskap med de tre «naboene» fra vestkanten av Kristiansand. Sist lørdag ble Ole Thomas og partneren belønnet med karakteren 3 ganger 9, og han fikk mye skryt av den profilerte dommeren Trine Dæhli Cleve.

- Jeg er mektig imponert over koreografien du har laget for kvelden, sa den tidligere kvinnelige norske verdensmesteren. En kommentar som nådde flere hundre tusen TV-seere fra nord til sør.

- Veldig flotte og varme ord fra den kanten, sier Ole Thomas Hansen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Tre naboer i lokaloppgjør på parketten i "Skal vi danse" i Oslo lørdag. Fra venstre: Fra venstre Tarjei Svalastog, Ole Thomas Hansen og Alejandro Fuentes. (Foto: Privat).

Som 10-åring
Ole Thomas var 10 år gammel når han gjorde unna sine første dansesteg inne i byen i Kristiansand Danseklubb. Jo mer trening, jo gøyere ble det. Han danset med forskjellige jenter, men de største minnene har han nok etter syv flotte år med Julie Gudim Bjerkås fra Andøya.

En flott bronsemedalje fra EM i 10-kamp i Polen i 2017, ble fulgt opp med en like fin syvende plass i VM i Russland samme året.

- Det er nok det største jeg har opplevd. Å få nå med at jeg har konkurrert masse mot Tarjei siden vi var guttunger. Han er 23 år, og leder med ett år her. Så vi har vært både veldig gode venner og ikke minst erkefiender når vi har tatt på oss danseskoa, ler Ole Thomas på telefonen.

La opp
I dag er det to år siden han la opp som danser. Han har gjort unna ett av et toårig studi i Harstad. Han holder på med en backler i «Novasjon og Marked-ledelse», og det er entreprenørvirksomhet som står høyest.

- Har en plan om å starte mitt eget en dag. Jeg har sans for business, sier Ole Thomas Hansen, som via N247 gjerne vil ønske sine dansekolleger lykke til lørdag.
Sist oppdatert 18.09.2021 klokken 23:12 av Nicolai Prebensen

Alejandro Fuentes danser sammen med proffdanser Maria Lie Ramella. (Foto: Privat)

Julie Gudim Bjerkås og Ole Thomas Hansen som 13-åring på parketten. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no