Sesongens første serietap for Søgne-herrene: Vigør vant fortjent

Av Frank Solås
Etter fem strake seiere og klar tabell-ledelse for et opprykksjagende Søgne-lag ble det tap og ny spenning i toppen av tabellen da et heltent Vigør-lag fortjent tok med seg alle tre poengene hjem til Hellemyr. Allerede etter fem minutters spill kom den første scoringen. Kommunikasjonssvikt mellom hjemmelagets forsvar og målvakt førte til at Vigør ble tildelt en helt korrekt straffe.  Denne satte Lasse Byklum kontant i mål bak en sjanseløs Søgne-målvakt, Fredrik Repstad. Etter denne kalddusjen overtok hjemmelaget føringen i kampen og laget skapte flere store sjanser uten at det gav tellende resultater. Etter 16. minutters spill var klart for en fortjent utligning da midtstopper Jens Jærnes headet ballen ned til Jarle Rogstad som fra kort holdt satt ballen i mål til stillingen 1 - 1. Resten av omgangen fortsatte hjemmelaget å presse Vigør-laget tilbake på banen uten at det ble noen flere scoringer og lagene kunne gå til pause på stillingen 1 - 1. Vigør best i andre omgang Ti minutter inn i andre omgang tok bortelaget på nytt ledelsen i kampen da Lasse Byklum scoret sitt andre mål i kampen. Denne gang på et direkte frispark fra over 30 meter som ved hjelp av vinden sneks seg inn bak hjemmelagets målvakt.  Seks minutter senere økte bortelaget ledelse til 1 - 3 da målsniken Andreas Sløgedal fightet ballen i mål bak søgne-målvakt Fredrik Repstad Hansen.  Ampert Etter denne scoringen ble det ampert blant spilleren på banen og kampen bar preg av mange frispark og mye unødvendig stopp i spillet. Vigør-laget la seg etter hvert langt tilbake på banen for å satse på kontringer, noe som gjorde at frustrerte Søgne-spillere ikke å spille seg til sjanser som gav uttelling. Like før slutt ble Vigørs to-målscorer Magnus H. Nesset tildelt rødt kort etter en unødig hard takling, men selv med en mann mer på banen maktet ikke Søgne-laget å få flere mål. Dermed endte kampen med fortjent Vigør-seier 3 - 1 og sesongens første tap for Søgne. Artikkelen fortsetter under bildet. Markus Aamodt og resten av Søgne-herrene gikk på sesongens første serietap på Søgne stadion lørdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen). Tettere i toppen Etter at resultatene i det siste har gått Søgnes vei og laget har vært et hav foran de andre lagene ble det etter helgens kamp igjen spenning i toppen. Neste lørdag skal Søgne-laget på tur til Kvinesdal hvor et revansjesugent hjemmelag med seier plutselig komme helt opp i ryggen på Søgne. Med Søgne-seier i denne kampen skal det mye til at noen lag kan ta fra laget topplassen i avdelingen ved sesong-slutt.
Sist oppdatert 18.09.2021 klokken 19:41 av Nicolai Prebensen
Daniel Aamodt klarte å sette ballen bak Vigør-keeper, men ikke mellom stengene i 1. omgang. (Foto: Nicolai Prebensen)
Jubel for Jarle Rogstad og medspillerne etter utlikningen i 1. omgang, men det ble med den ene lørdag ettermiddag. (Foto: Nicolai Prebensen)