Ny levering er klargjort og kjøres ut fra fryselageret av Joakim Nygård. (Foto: Jon Aamodt)

- På Spjotneset trives vi, og her kan vi vokse

  Jon Aamodt
  30. sept. 2021
  14:41
Noen måneder etter at bedriften flyttet til Spjotneset er eier Erik Hatlestad og daglig leder Joakim Nygård skjønt enige om at dette er en plass de trives, samtidig som lokaliteten gir rom for fortsatt vekst. På innsiden av portene i industribygget innerst på industriområdet rett nord for Nodeland har de to fått på plass fryserom og kjøl. 

- Vi venter bare på å få inn kontormøbler i det siste rommet her, sier Hatlestad, gründer og eier av selskapet Ferdinands.no

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Skulle handle om kjøtt
Hatlestad forteller at han frem til 2015 drev innen trading med ulike vareslag, helt til en palle med kyllingfilet fikk den tidligere butikkslakteren til å innse at det var kjøtt fremtiden skulle handle om. 

Den første tiden holdt han på med utgangspunkt i leide lokaler på Rige, siden ble han med utleier til Mjåvann før han i 2021 flyttet til Spjotneset.

- Jeg bygde opp og jobbet mest alene til omsetningen passerte 10 millioner. Da var tiden inne for å leie inn hjelp, i første rekke sjåfører. Etter at omsetningen passerte 15 millioner engasjerte jeg pølsemaker Joakim Nygård som daglig leder og med mål om å nå 20 millioner i årsomsetning. Så kom pandemien, sier Hatlestad. 

Med varer som kjøtt, fugl, fisk og deriblant mye vilt, og med kunder som i hovedsak bestod av kantiner, skoler og serveringsbedrifter generelt, ble det en bråstopp da «alle» havnet på hjemmekontor og serveringsbransjen gikk på tomgang. 

Nettbutikk
Etter en temmelig rolig periode våknet ideen om nettbutikk mot privatmarkedet. Nå tilbyr bedriften et stort utvalg av alt fra norskproduserte varer til importerte spesialiteter til privatkunder med levering i det de to definerer som Kristiansandsregionen. Nå ser de to frem mot ny vekst og setter seg nye mål. 

- Salget til private tar seg opp, men i totalbildet ser vi det største vekstpotensialet innenfor segmentet kantiner og næring. Et særlig spennende prosjekt vi prøver ut i Agder nå er salg av utvalgte merkevarer gjennom Rema 1000 sine utsalg. Å komme inn i de store kjedene er ikke alltid lett, men vi har nå en åpning. Går dette bra kan vi håpe å levere til kjeden nasjonalt, sier Hatlestad. 

Artikkelen fortsetter under bildet.
Med til sammen 30 års erfaring fra kjøttbransjen jobber de to iherdig med salg og levering. Mens markedene er i ferd med å normaliseres fylles lagrene på Spjotnest opp. (Foto: Jon Aamodt).

- Nå venter vi på 17 paller med julevarer som skal inn på kjøl og frys, avslutter de to optimistene i industribygget innerst på Spjotneset. 

- Nå venter vi på 17 paller med julevarer som skal inn på lager her på Spjotneset, sier Erik Hatlestad. (Foto: Jon Aamodt)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no