Fysioterapeutene Petter Stølen (t.v.) og Ken Heiden i lokalene i Torvgada på Tangvall. (Foto: Nicolai Prebensen)

Klassekamerater i instituttfellesskap

  Nicolai Prebensen
  10. mai 2022
  11:17
Etter 23 år som privatpraktiserende fysioterapeut i Sveio i Haugesund syntes sørlendingen Petter Stølen at det var på tide å vende tilbake til Sørlandet. Det ble til Søgne, i klinikken til fysioterapeut Ken Heiden på Tangvall.

- Det var kjekt å flytte ned. Nå har jeg etablert meg i lokalene til min klassekamerat fra Skodsborg Fysioterapiskole nord for København, og dette ble riktig så greit, sier Stølen til N247.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Ken Heiden startet sin praksis i Søgne i 2012 og drev før dette egne institutter i Danmark i 18 år. 

- Det var jo en litt dårlig idé å starte opp på nytt under en pandemi, men det har løsnet nå, og pasientpågangen øker raskt. Våre pasienter har både akutte og kroniske plager, og vi begge bruker god tid på hver enkelt. Det er jo en drøm å kunne gjøre alle pasientene helt friske, men dessverre er det ikke alltid det går, da er lindring et alternativ, fortsetter han.

Smertebehandling
Han forteller at mange av pasientene på klinikken lider av nakkesmerter og skuldersmerter i tillegg til revmatiske sykdommer som fører med seg ledd- og muskelsmerter.

Klinikken tilbyr en rekke maskinelle behandlinger, men Heiden og Stølen bruker mye tid på manuell behandling.

- Vi kan i tillegg til den manuelle behandlingen tilby sjokkbølgebehandling, nakketrening med testmuligheter, ultralydbehandling, balansetrening, løpestilsanalyser med mer. 

Autorisasjon
Begge fysioterapeutene har både norsk og dansk autorisasjon og jobber nå med å få inn en kostholdsekspert i lokalene på Tangvall.

Ken Heiden ble uteksaminert il 1995 og har siden den gang drevet egne klinikker, først i Danmark og siden i Søgne hvor han etablerte seg i 2012.

- Et viktig poeng er at vi har utvidet åpningstider slik at de som kun kan komme etter arbeidstid også skal få anledning til å få behandling. Har du vondt, skal det fikses så fort som mulig, sier han.

Petter Stølen inne på behandlingsrommet i lokalene på Tangvall. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no