Avfallsstasjonen klargjøres for transport til Kristiansand av Ole Rosén Lystrup. (Foto: Kristiansand kommune/Privat)

Denne kan bli liggende i Olavsundet i Ny-Hellesund

  Nicolai Prebensen
  10. mai 2022
  14:39
Kristiansand parkvesen sjøsetter nå en flytende, smart avfallsstasjon som skal testes ut i sommer. Avfallsstasjonen er utviklet gjennom et nasjonalt innovasjonsprogram hvor Kristiansand er første kommune som deltar.

- Skjærgården er et viktig rekreasjonsområde for innbyggere og turister. I sommersesongen er det vesentlig for trivsel og miljø at brukerne kan kaste sitt avfall og at dette ikke kommer på avveie, skriver kommunen på egne hjemmesider tirsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Brukervennlig og effektivt
Den nye, smarte avfallsstasjonen bruker solceller for nødvendig strøm, har sensor som varsler når den må tømmes og sporingsenhet som gjør at plasseringen kan vises i digitale sjøkart. Den er designet slik at du kan legge inntil med båt for å kaste avfallet ditt. 

- Tanken er at dette skal bidra til brukervennlighet for båtfolk, samtidig som det skal bli en mer effektiv håndtering for kommunen, sier prosjektleder i parkvesenet, Kurt Tange Jensen. Han legger til at dette er en test og at parkvesenet vil gjøre seg erfaringer denne sesongen for å se om dette egnes for videre satsing eller videreutvikling. 

Olavsundet
- Den flytende smarte avfallstasjonen skal, dersom det gis tillatelse, plasseres i Olavsundet. Førstkommende torsdag kommer anlegget til Høllen og blir presentert der hvis transporten til Kristiansand går som planlagt, sier prosjektleder i parkvesenet, Kurt Tange Jensen til N247 tirsdag ettermiddag.

Leverandøren som vant utviklingsoppdraget for Kristiansand parkvesen var Clean Sea Solutions. Selskapet tilbyr ulike løsninger for å håndtere marin forsøpling. I StartOff-prosjektet samarbeidet de tett med de ansatte i Kristiansand parkvesen om utvikling av en smart, flytende avfallsstasjon.

– Hjelpen har vært svært profesjonell og det var en stor lette for kommunens arbeid, spesielt i oppstartsfase med utlysning, utvelgelse og kontraktsarbeid, sier prosjektleder i parkvesenet, Kurt Tange Jensen. (Foto: Privat)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no