- Smakte godt med seier i sesongens viktigste kamp

Greipstad – Søgne 21 - 27 (8-15 ) 4. divisjon håndball herrer, Nodelandshallen søndag ettermiddag.
Av Frank Solås
Søndag ettermiddag var det klart for et nytt lokal-derby mellom de gamle rivalene Greipstad og Søgne. Med en stilig presentasjon av alle spillerne og et brukbart publikumsoppmøte, cirka 80, tross TV-sport og Start-kamp, lå alt til rette for en skikkelig fight om sesongens viktigste seier.
For de som håpet på en jevn og hard kamp mellom de evige rivalene så ble det ikke slik. Et tent Søgne-lag med en meget god Kjetil Holm Eeg mellom stengene drog tidlig fra i målprotokollen og det tok over 10 minutter før frustrerte Greipstad-spillere endelig klarte å overliste Søgnes gode målvakt.
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Da hadde allerede bortelaget scoret syv mål. I siste halvdel av 1. omgang fikk hjemmelaget etter hvert bedre treff på skuddene og lagene gikk til pause med Søgne ledelse 15-8.
Gamletreneren ble suveren toppscorer
Etter en god pauseprat var hjemmelaget bedre med i første halvdel av 2. omgang, og tolv minutter før slutt var Søgnes ledelse redusert til fire mål og håpet om en spennende avslutning var tilstede, men tidligere Greipstad-trener Christian Abrahamsen var hissig på seier mot sine tidligere elever og med hele 10 spillemål var han med på å styre Søgne-skuta inn til en fortjent 27 -21 seier i sesongens viktigste kamp.
Søgne-treneren takket av
Etter flere sesonger som trener for Søgne-herrene var det dags for Jørn Asle Hersvik å takke av.
Artikkelen fortsetter under bildet.
Søgne-målvakt Kjetil Holm Eeg stod en meget god kamp, her med redning. (Foto: Frank Solås). - Jeg har egentlig truet med å gi meg de siste tre sesongene, men nå er tiden inne. Tiden strekker ikke til lenger så da blir det opp til klubben å finne en ny trener for herrelaget. Det er viktig for klubben å ha et herrelag, selv om spillerne ikke har ambisjoner om spill på et høyere nivå. Selvfølgelig var det viktig å avslutte med seier i sesongens viktigste kamp, oppsummerer en fornøyd Søgne-trener Jørn Asle Hersvik. For de som drømmer om en satsning og sammenslåing av herrelagene til Søgne og Greipstad mot et høyere nivå, så blir nok det bare med drømmen. For mange sitter det langt inne med sammenslåing av de gamle rivalene og det ser vel også ut til at de aller fleste spillerne er fornøyd med å spille på nivå fem og få litt ekstra tenning med to lokaloppgjør mot sin gamle rival.
Kampens toppscorer Christian Abrahamsen var fornøyd med seier mot sin gamle elev Nils Erik Sunde. (Foto: Frank Solås)
Søgne-målvakt Kjetil Holm Eeg stod en meget god kamp. (Foto: Frank Solås)