Sjetteklasse ved Roseland skole gikk helt til topps i årets Beintøff-konkurranse. Her med ordfører Johnny Greibesland som delte ut sjekkene på 2.000 kroner. (Foto: Nicolai Prebensen)

Beintøff: Rosseland best igjen

  Jon Aamodt
  08. nov. 2018
  11:49
- Å gå eller sykle til skolen er bra for miljø, helse, trafikksikkerhet og læring. Dere viser vei og går foran med et godt eksempel - fortsett med det, står det på diplomet som ordfører Johnny Greibesland overrakte til elevene i sjette-, syvende- og fjerdeklasse på Rosseland skole torsdag. 

Sammen med diplom vanker også 2.000 kroner til klassekassene. Begge deler er det synlige beviset på at klassene har vært aller flinkest blant elever i Songdalen til å gå eller sykle til skolen i forbindelse med Beintøff. 

Miljøagentenes store gå- og sykkelkonkurranse er avsluttet med strålende resultater. Arne Otto Iversen som representerte Klimaalliansen og Miljøagentene besøkte torsdag Rosseland skole sammen med ordføreren for å dele ut premier til Songdalens tre beste klasser etter årets Beintøff-aksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
[[annonsen]]

Full pott til Rosseland
Rosseland skole gjorde rent bord i Songdalen og i tillegg til sjetteklassen var det fjerdeklasse som tok andreplass og syvende klasse som sikret tredjeplassen til Rosseland skole. Også disse to klassene fikk diplom og 2.000 kroner som elevene kan disponere selv. 

Hva pengene skal brukes til var det ingen av kontaktlærerne til de tre klassene som visste. 

- Dette tar vi opp i klassen etterhvert. sa de.

Spreke og opplagte elever
- Målet med Beintøft er å redusere biltrafikken slik at en får sprekere og mer opplagte elever, en tryggere skolevei og ikke minst reduserte utslipp av skadelige klimagasser, sier Iversen.

I Kristiansandsregionen har 129 klasser fra 23 skoler deltatt i årets Beintøff og på landsbasis har skoleelever tilsammen spasert eller syklet en distanse som tilsvarer 28 ganger rundt jorda, eller 1.305.307 kilometer.

- Premiene kommer fra Areal- og transportsamarbeidet i Kristiansandsregionen.  Det er Miljøagentene som er ansvarlig for den nasjonale kampanjen og Klimaalliansen er lokal tilrettelegger, tilføyer Iversen. 

Etter premieutdelingen holdt ordfører Johnny Greibesland en appell til ungdommen.

- Dere unge er mye flinkere enn oss voksne til å kaste søppel der søppel skal kastes. Det er veldig bra hvis dere forteller oss voksne at vi ikke skal kaste søpla vår i naturen, sa han og oppfordret elevene til å fortsette med det gode arbeidet.

Isabel og Kristian tar i mot diplom og sjekk på vegtne av 7. klasse på Rosseland skole. Det var ordfører Johnny Greibesland som stod for premieutdelingen. (Foto: Nicolai Prebensen)

4. klasse ved Rosseland skole med diplom og sjekk etter årets Beintøff-konkurranse. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no