Bord med havutsikt på restauranten Under i Lindesnes. (Foto: Petter Emil Wikøren, Lindesnes)

70-millionersrestauranten åpnet dørene – Slik ser det ut Under

  Petter Emil Wikøren, Lindesnes
  18. mars 2019
  13:18
LINDESNES: Verdensnyheten på Båly har stor interesse i utlandet, noe mediedekningen av åpningsdagen vitnet om. Det var en lang hale av nasjonale og internasjonale pressefolk som fulgte etter Ubostad-brødrene under den offisielle åpningen av Under mandag.

Gaute Ubostad sier til Lindesnes at de aldri hadde trodd fascinasjonen for undervannsrestauranten skulle bli så stor.

- Interessen har vært enorm fra start av. Det har vært helt galimatias og jeg hadde aldri trodd at Snøhetta skulle bli mest kjent for en restaurant ute på Båly, sier Ubostad like før pressekonferansen mandag formiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

Sammen med broren Stig Ubostad har brødrene stått bak det oppsiktsvekkende byggverket tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Prosjektet har kostet brødrene og investorene 70 millioner kroner før første bordsetning.

Ifølge Ubostad var, ved siden av lokale og nasjonale medier, også Wall Street Journal, BBC, NBC samt fire russiske medier til stede under pressekonferansen og åpningen av restauranten.

Opplevelse for alle
Med en kuvertpris på 2250 kroner per person før drikke er likevel ikke Gaute Ubostad enig i at Under kun blir et spisested for de velstående. Restauranteieren hevder de satser på et lokalt like så mye som et besøkende publikum.

- Det koster litt, men vi tror det alltid vil være gjester som kommer igjen og igjen. Hvor de kommer fra blir nok en blanding, men det blir nok mest lokale gjester i begynnelsen, sier han og legger til:

- Under skal være for de fleste. Noen kommer nok for opplevelsen andre kommer for maten. De fleste kommer nok for en kombinasjon av de to. Under skal uansett være en restaurant hvor det kulinariske står i høysetet.

40 gjester
Opplevelsen Ubostad sikter til er naturligvis at restauranten ligger bokstavelig talt under vann. For å komme ned i spisesalen som kan huse 40 gjester, må man ned lange trapper. Allerede på første trinnet ned kan man se det digre panoramavinduet som gir gjestene utsikt under vann. Det vil si, med åpningsdagens sikt i vannet, var det ikke all verdens å få øye på.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Intervjuer: Gaute og Stig Ubostad fikk mange spørsmål fra både norsk og internasjonal presse under åpningen mandag. (Foto: Petter Emil Wikøren).

Under åpningsarrangementet serverte kokkene på undervannsrestauranten to lette retter.

- I dag er det to enkle snacks som er forberedt. Det ene er fylte albueskjell og den andre er nakkestykke fra lange. Den har en nydelig konsistens, litt som krabbe. Og alt er fra lokale fiskere, sier Gaute Ubostad til Lindesnes.

Fast meny
- Vi skal ha en fast meny med 16–18 retter som alle sammen skal være smaker fra Sørlandet. Vi forsøker å hente lokale råvarer fra lokale leverandører og fiskere, sier Ubostad.

Ubostad-brødrene lanserte ideen om en undervannsrestaurant første gang i 2011. Fra 2015 forelå det konkrete planer om bygget og da Snøhetta ble engasjert som arkitekt tok prosjektet av.

- Først var det tenkt at restauranten skulle ligge like utenfor vinduet her, sier Stig Ubostad under pressekonferansen på Båly Havhotell.

Stig Ubostad sikter da til en plassering ved havneanlegget utenfor hotellet. Som kjent er restauranten flyttet hundre meter lengre øst.

- Dette er en spesiell dag for oss. Vi er endelig klare etter mye innsats, sier Gaute Ubostad.

Pressekonferanse: Stig Ubostad, Gaute Ubostad og Bernt Dag Ravnevand like før pressekonferansen på havhotellet mandag. (Foto: Petter Emil Wikøren, Lindesnes)

Lyset og fargene fra havet gjenspeiler seg videre inn i spisesalen. (Foto: Petter Emil Wikøren, Lindesnes)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no