Arne Knutzen Ramsland (16) er klar til å representere Norge og Søgne trialklubb under Nordisk mesterskap i trial i Finland i august. (Foto: Nicolai Prebensen)

Trener opptil syv dager i uka. Det ga Arne (16) landslagsplass

  Nicolai Prebensen
  20. juli 2019
  18:08
Arne Knutzen Ramsland bruker tiden sin på skole, litt sommerjobb og trial. Mer har 16-åringen ikke tid til, for den stillfarne vil nå så langt han kan i sporten han ikke får nok av. Arne svarer ja og nei på spørsmålene fra en masete artikkelforfatter, men det er sjåfør, trener, mekaniker, hovedsponsor og far Andreas Ramsland, som svarer mer utfyllende på vegne av gutten som helst vil kjøre trial-sykkel under intervjuet.

- Sommerjobben fikk han etter at byggmester Bakkevold spurte ham om ikke han ville jobbe litt i sommer. Arne selv går ikke rundt og spør, sier Andreas med et smil.

Nylig ble 16-åringen tatt ut på juniorlandslaget og skal til Finland for å representere Norge under Nordisk mesterskap 24. og 25. august.

Artikkelen fortsetter under annonsen.
Annonse

- Jeg kan ikke huske at Søgne har hatt en landslagskjører i trial tidligere, men bommer jeg nå må du ha meg unnskyldt, sier Andreas som stort sett alltid er med når sønnen skal kjøre løp eller trene.

- Arne er mer enn treningsvillig, og vi må bare strekke oss så langt vi kan for å hjelpe til. Når han ikke kjører løp, trener han mye her på Søgne Trialklubbs anlegg på Høllen vest industriområde. Når vi skal ha forandring, eller føret ikke tillater kjøring, drar vi til innendørsanlegget i Songdalen eller til Lista og Stavanger hvor det svært sjeldent snør, fortsetter Ramsland samtidig som Arne har forsvunnet med motorsykkelen inn i skogen på anlegget.

Aldri redd
Han forteller videre at sønnen aldri er redd. Det kjøres både opp og ned bratte bakker, og uhell skjer fra tid til annen.

- Han eier ikke frykt nå, men tidligere hadde han høydeskrekk. Den skrekken er også borte, så nå er han helt komfortabel med de vanskeligste partiene under løpene, fortsetter Andreas.

Artikkelen fortsetter under bildet.
16-åringen bruker mye tid på å trene på Søgne trialklubbs anlegg på Høllen vest industriområde. (Foto: Nicolai Prebensen).

Arne ligger per i dag på andreplass i Norgescupen. Det er sterkt når førere kan delta i klassen til de er 21 år gamle. I mesterskap er aldersgrensen 18 år, så Arne er ung til å i dag være i norgestoppen.

Få sponsorer
- Sponsorer er det lite av i denne idretten, og det er stort sett familien som sørger for at vi får dette til å gå rundt. Arne er med i Team Motorsyklisten og får dermed en del rabatt på innkjøp. Det er de eneste vi kan trekke veksler på, avslutter Ramsland.

Han lover å holde oss oppdatert når sønnen kjører Nordisk mesterskap i Finland i august.

Arne bruker stort sett all fritid på trening. Han ønsker å nå langt i sporten han driver med. (Foto: Nicolai Prebensen)
Annonse

Publiseringsløsning levert av UENO      Om personvern på www.n247.no