Mannfolka fra Vesterøya hadde sin fulle hyre med å holde unna. Det ble et kjapt og klart tap mot motstanden fra Østerøya.

«Hal i og dra»

Publisert Sist oppdatert
Ragnvald Eeg t.v. og gjengen fra Østsida på Flekkerøy gikk seirende ut av drakampen med tau mot Frode Kjellevik og hans kamerater fra Vesterøya.

Klokken er 12.00 og skoletoget er vel fremme ved idrettsanlegget i Lindebøskauen, og en haug av deltakere har allerede fått smake på både lapskausen og fiskesuppa som blir servert inne i hallen. Det er klart for den mest useriøse, men samtidig gøyale konkurransen øya har å by på på selveste nasjonaldagen.

Mannfolk

En haug av mannfolk, eller veldig mange kraftkarer fra begge sider av øya, skal måle krefter mot hverandre. Uttrykket «hal i og dra» stammer nok heller veldig langt tilbake i tid her ute, og da handlet det vel mest om fiske og om all fangsten som måtte dras om bord for hånd i de mange fiskebåtene som var knyttet til øya den gang.

Men denne solfylte og flotte nasjonaldagen var uttrykket flyttet til Cemo Arena, inne på kunstgressbanen hvor Fløy spiller sine kamper i PostNord-ligaen.

- Her blir det tautrekking, kort og greit. Det finnes ingen regler i denne uformelle konkurransen. Dette er blitt en tradisjon på øya 17. mai, og det er stor stas for folket, sier Ragnvald Eeg og Frode Kjellevik til N247.

Tribunen på hallsiden var nesten fylt opp av folk i finstasen, og inne på kunstgresset gjorde en haug av mannfolk seg klare.

- Spiller ingen rolle om hvor mange som stiller opp på hvert lag. De kommer de som kommer, og som har lyst, sier de to øyguttene.

- Fra byen

I fjor vant Vesterøya drakampen. Nå skulle tapet hevnes.

- Jeg har bodd ti år på Vesterøya, å nå har jeg bodd femten år på Østerøya. Har vært med i noen få konkurranser tidligere, men ikke spør meg om hvem som har vunnet flest, sier Ragnvald og smiler godt i varmen.

Gjengen fra Østerøya ble den klare vinneren i tautrekkingen på Flekkerøy nasjonaldagen.

- Vi vant jo greit her, avslutter han, før Frode parerer.

- Det æ jo ikke rart at Østerøya vant. De har jo hentet hjelp fra byen. På den siden av øya har de jo for lengst fått gang- og sykkelsti, og med det en veldig utbygging. De kan jo velge å vrake i mannfolk, sier Frode i en spøkefull tone, og ler godt.

Powered by Labrador CMS