Arild Hansen er journalist i N247s og ble 17. mai tildelt Flekkerøyprisen for et langt engasjement for innbyggerne på øya.

Flekkerøyprisen delt ut

Publisert Sist oppdatert

Anette Nygård Kristoffersen delte ut årets Flekkerøypris. Dette er talen hun holdt under prisutdelingen:

Da har vi endelig kommet til Flekkerøyprisen.. Til Heldiggrisen..

Årets vinner er dessverre ikke en kvinne, men en stjerne som får andre til å skinne..

Vi har alle sett ham, både tidlig og sent, på fotballkamper, håndballkamper og ulike events.. På loppemarked, skirenn, på dugnad og basar; alltid først til stede der det skjer, med pennen klar. Til alle døgnets tider er han alltid helt beredt, får med seg det meste, det som ingen andre har sett.

Han kom fra Østsida – til Vestsida tidlig på 2000-tallet. Sport har alltid stått hans hjerte nærmest, her fikk han kallet. Som erfaren håndballspiller, har han mange historier av kategorien «thriller». Men noen kjenner han nok best som «4 måls - Hansen», etter 4 scoringer på kun 20 minutt, i cupkamp for Starts Juniorlag, som rekrutt. Han har vært dommer i mange kampens heter, og brenner sterkt for barn og unges idrettsmuligheter. På cuper og på dugnader stiller han gladelig opp, som parkeringsvakt og bussjåfør, i timevis, med humøret på topp.

Årets vinner har fulgt barna våre tett, helt fra barnehagestart til 1. klasse-trappa hvor de stod i rett. Videre i alle slags idretter, foreninger og aktiviteter, frem til de har stått konfirmanter i øyas mange menigheter.

For Fløy fotball, håndball og ski har han vært suveren. Ikke rart han var den første som fikk æresprisen «Flyveren». For håndballen på øya kan takke nettopp han, som var en av dem som starta’ an.

Hver morgen klokka ni er han å finne på Vågsbygd Amfi. Her treffer han kamerater, koser seg med kaffe og litt snadder, på jakt etter gode historier og rykende fersk sladder. Derfra går ferden gjerne videre til kirkas kafe Pust, hvor han også er en trofast gjest, nesten oftere enn øyas egen prest..

Av kamerater beskrives han som raus, allsidig og omsorgsfull. Han er en som gjør små og uviktige saker om til gull. Årets vinner er nemlig en svært dyktig journalist. Han har skrevet mangfoldige saker, for en rekke aviser, med sin artige tvist. Men vi kjenner han nok best fra Øyas lokalavis, hvor han jobbet i årevis. I Flekkerøyposten har han fått unge og gamle helter til å skinne, han har heiet fram så mange, gitt oss mye godt i minne. I N247 gjør han nå en glitrende jobb, han står fortsatt på, både dag og natt, alltid på jakt etter en nyhets - skatt..

I mange år ble øyas barnehager med ham på tur, i Dyreparken ble det mange gode historier på lur. Disse turene beskriver han som en av de artigste jobben han har gjort, noe som viser at hans hjerte, det er stort. Ja, denne karen har virkelig sett barn og ungdom vokse til i all sin herlighed, både de med og uten potte på sin moped.

Og vinneren har alltid med seg ei blokk, ser stadig muligheter for nye saker som dukker opp. Han har et journalistisk blikk på det meste, og skriver flere positive saker enn de fleste. Motto i livet hans er som følger: Å få fram de menneskene som gjør noe bra, som andre bør få del i og se, der og da. For den jobben de gjør, den er skikkelig bra.

Han liker å være først ute, med sin gode «look», helst før Fevennen, og alle ivrige foreldres innlegg på Facebook. Men nå får vi se da, om han klarer det denne gang.. Blir det Fevennen som først får knipset bilde av ham..?

Han pleier å presentere Flekkerøyprisen meget vel, men i år må han skrive at vinneren ble ham selv..

Årets vinner er ingen ringere enn vår egen journalist; Arild Hansen, det er sikkert og visst.

Gratulerer og velkommen opp på scenen!

Powered by Labrador CMS